Τοπικά

Διεκδικούν με αγωγή αναδρομικά και Δώρα 17 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ

Στις 19 Φεβρουαρίου στο Ειρηνοδικείο Βόλου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσαν τον περασμένο Δεκέμβριο 17 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, οι οποίοι διεκδικούν την αναδρομική καταβολή Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας. Να αναφερθεί ότι σε αντίστοιχη υπόθεση 55 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ έχουν δικαιωθεί και με βάση απόφαση το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Βόλου πρέπει να τους καταβάλει σε πρώτη φάση 1.000 ευρώ περίπου στον καθένα.

Η αγωγή των 17 υπαλλήλων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ κατατέθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προ ημερών αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε εξουσιοδότηση της νομικής συμβούλου προκειμένου να εκπροσωπήσει την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ στη συζήτηση της αγωγής που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Βόλου (διαδικασία εργατικών διαφορών), η οποία, όπως προαναφέρθηκε, έχει οριστεί για την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου.
Με την αγωγή τους οι υπάλληλοι της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ διεκδικούν τα Δώρα Χριστουγέννων 2016, 2017, 2018, τα Δώρα Πάσχα 2016, 2017 και 2018 και τα επιδόματα αδείας 2016, 2017,2018.
Όπως προαναφέρθηκε, ήδη έχουν δικαιωθεί 55 υπάλληλοι της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, οι οποίοι είχαν καταθέσει αντίστοιχη αγωγή για διεκδίκηση Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας και σύμφωνα με την προσωρινά εκτελεστή απόφαση του δικαστηρίου, θα πρέπει να τους καταβληθεί συνολικό 1.000 περίπου ευρώ στον καθένα από το συνολικό ποσό της οφειλής, που ανέρχεται στις 2.000 ευρώ.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες καταβάλλεται προσπάθεια για καταβολή των χρημάτων, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ Ειρήνη Κολλημένου επισήμανε πως «μια δικαστική απόφαση έχει δικαιώσει 55 εργαζόμενους της Επιχείρησης, ενώ μια άλλη έχει απορρίψει την αγωγή άλλης ομάδας εργαζομένων».
Να αναφερθεί ότι ο Δήμος Βόλου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής πέρυσι το καλοκαίρι έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Βόλου σύμφωνα με την οποία είχε γίνει δεκτή η αγωγή 68 συμβασιούχων πρώην εργαζόμενων του Δήμου για την καταβολή του επιδόματος αδείας, και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το