Τοπικά

Διεκδικεί Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας το Νοσοκομείο Βόλου από το ΕΣΠΑ

Στη δημιουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας θα προχωρήσει το Νοσοκομείο του Βόλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η «Ανάπτυξη Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας» έχει προϋπολογισμό 230.000,00€ και περιλαμβάνει διαμόρφωση χώρων για τέσσερις κλίνες.
Το Νοσοκομείο του Βόλου κατέθεσε πρόταση για Ενίσχυση των Υπηρεσιών Υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την επιδημία COVID-19 και για τη βελτίωση της πρόσβασης του πληθυσμού σε ανθεκτικές υπηρεσίες υγείας.

Συνολικά θα διεκδικήσει το ποσό του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ. Τα έργα είναι τα εξής:
-«Προμήθεια Εξοπλισμού Μ.Ε.Θ.» με προϋπολογισμό 230.400,00€ και περιλαμβάνει Αναπνευστήρες τύπου ICU, Φορητό Υπέρηχο με τρείς κεφαλές, Σύστημα Βίντεο-Βρογχοσκόπισης HD, Φορητά Παλμικά οξύμετρα.
-«Προμήθεια Εξοπλισμού Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών» με προϋπολογισμό 232.100,00€, και περιλαμβάνει Monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, Ηλεκτροκαρδιογράφους 12 καναλιών, Φορητό αυτόματο Απινιδωτή, Φορητό αναπνευστήρα διακομιδών, Φορητό Υπέρηχο με δύο κεφαλές, Monitor Καπνογραφίας και Φορητά παλμικά οξύμετρα, Διπολική Διαθερμία, Τροχήλατα φορεία – Εξεταστικές κλίνες, Σετ εργαλείων ΤΕΠ και λοιπό εξοπλισμό χειρουργείων και νοσηλείας.
-«Προμήθεια Εξοπλισμού Χειρουργείων», με προϋπολογισμό 126.400,00€ και περιλαμβάνει Τροχήλατα Τραπεζίδια Mayo Εργαλειοδοτριών με Υδραυλική Ανύψωση, Κλίνες Νοσηλείας (Τύπου ΜΕΘ/ΜΑΦ), χειρουργικό σύστημα εκκένωσης καπνού διαθερμίας και Φορεία Μεταφοράς Ασθενών.
-«Προμήθεια Ακτινολογικού Εξοπλισμού Τ.Ε.Π. – Μονάδας κορωνοϊού» με προϋπολογισμό 187.600,00€ και περιλαμβάνει Φορητό ψηφιακό DR ακτινολογικό συγκρότημα – πλήρες και Φορητό Αναλογικό Ακτινολογικό δύο εστιών, εξοπλισμό Ακτινοπροστασίας και Εξοπλισμό Μετρήσεων Ακτινοπροστασίας.
-«Προμήθεια Εξοπλισμού Παθολογικών κλινικών – κλινικές νοσηλείας κρουσμάτων», με προϋπολογισμό 188.300,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει Monitor παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων, Τροχήλατο Ηλεκτρονικό Πιεσόμετρο – Οξύμετρο – Θερμόμετρο, Αντλίες έγχυσης φαρμάκων, Ηλεκτροκαρδιογράφους 12 καναλιών, Φορητή Ώσμωση και Φορητό αυτόματο Απινιδωτή.
-Έργο 6, με τίτλο: «Αντιμικροβιακή Επένδυση Χειρουργικών Αιθουσών για ύποπτα κρούσματα» με προϋπολογισμό 50.000,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει Αντιμικροβιακή επένδυση τοιχοποιίας για τις δύο αίθουσες που έχουν επιλεχθεί για την χρήση σε περίπτωση ασθενών με κορωνοϊού.
-«Προμήθεια και Εγκατάσταση Μονάδων Αερισμού-Αρνητικής Πίεσης» με προϋπολογισμό 48.000,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει Μονάδα Plug & Play δυναμικότητας 1.500m3/h για τους θαλάμους μόνωσης της ΜΕΘ, και των αντίστοιχων θαλάμων της κλινικής νοσηλείας κρουσμάτων.
-«Ανάπτυξη Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας» με προϋπολογισμό 230.000,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει διαμόρφωση χώρων για τέσσερις κλίνες, σύστημα ιατρικών αερίων, φωτισμό κλπ εργασίες.
-«Εξοπλισμός Αποστείρωσης» με προϋπολογισμό 21.200,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει κυτία αποστείρωσης εργαλείων.
-«Εξοπλισμός γαστρεντερολογικού» για τον διαχωρισμό των εργαλείων και εξετάσεων σε ύποπτα ή νοσούντα κρούσματα, με προϋπολογισμό 70.000,00€ με το ΦΠΑ, και περιλαμβάνει ένα πλήρες ενδοσκοπικό πύργο HD, με γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο. Ο συνολικός προϋπολογισμός εκτιμάται στα 1.384.000,00€ με το ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το