Κόσμος

Διέφυγε στην Ελλάδα ο δράστης του μακελειού στο Reina;

Πληροφορίες ότι ο δράστης του μακελειού στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης με τους 39 νεκρούς διέφυγε στην Ελλάδα, αμέσως μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Αksam.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρωί της 1ης Ιανουαρίου, λίγες ώρες μετά το μακελειό, ο δράστης διέφυγε με φέρυ μποτ από την αποβάθρα Γενίκαπί της Κωνσταντινούπολης και συνοδευόμενος από άλλα δύο άτομα, πέρασε απέναντι από τη θάλασσα του Μαρμαρά, στην περιοχή Μπαντίρμα.

Από εκεί μεταφέρθηκε στο Μπαλίκεσίρ και διέφυγε στα ελληνικά νησιά.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Sözcü, ο δράστης είχε πραγματοποιήσει παρακολουθήσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, που ήταν και ο αρχικός του στόχος, ωστόσο άλλαξε γνώμη εξαιτίας των ισχυρών μέτρων ασφαλείας στην περιοχή και επέλεξε να επιτεθεί στο κλαμπ Reina.
Η Daily Posta, αποκαλύπτει ότι μετά την επίθεση ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει από το κλαμπ, καλύπτοντας τον εαυτό του με αίμα και προσποιούμενος τον τραυματία, ενώ χρησιμοποίησε το κινητό τηλέφωνο ενός οδηγού ταξί για να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της τζιχαντιστικής ομάδας Γιουσούφ Χόκα, που εκτιμάται, σύμφωνα με την Sabah ότι έδωσε την εντολή για την επίθεση.

Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο δράστης να μην ενήργησε μόνος του, αλλά να είχε και συνεργούς. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η μαρτυρία ενός από τους επιζήσαντες, ο οποίος ανέφερε στην Al Arabiya ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και όχι ένας, και μάλιστα η μία ήταν γυναίκα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το