Τοπικά

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας ζητά συντονισμό και ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολείων στην κακοκαιρία

Τον συντονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στελεχών της ζητά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης εν όψει της κακοκαιρίας με σκοπό την ενημέρωση για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ειδικότερα η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  απέστειλε στους  εκπροσώπους των Δήμων του Νομού Μαγνησίας έγγραφο ώστε να υπάρχει  συντονισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα των σχολείων.

Το έγγραφο : “Ενόψει της πιθανής επερχόμενης κακοκαιρίας η οποία θα πλήξει την περιοχή μας, αλλά και για κάθε περίοδο για την οποία προβλέπεται ένταση των καιρικών φαινομένων, για λόγους αποφυγής ατυχημάτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών και με γνώμονα τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της ΔΔΕ Μαγνησίας, παρακαλούμε για την έγκαιρη εκτίμηση και σχετική απόφασή σας αναφορικά στην αναγκαιότητα ή μη της προσωρινής διακοπής μαθημάτων στα Σχολεία αρμοδιότητάς σας σύμφωνα με το Νόμο 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) κεφ. ΣΤ΄ άρθρο 94 παρ. 4 περίπτωση 27.
Για την απόφασή σας αυτή θα πρέπει να ενημερώνονται οι αρμόδιοι οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων μέχρι και τις 21:00 την προηγούμενη το βράδυ, ώστε να γίνεται εφικτή η έγκαιρη ενημέρωση τόσο των Γονέων και Κηδεμόνων, όσο και των Εκπαιδευτικών.
Η ενημέρωση θα πρέπει να πραγματοποιείται ως ακολούθως:
Για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, εκτός του Δήμου Βόλου, θα πρέπει οι αρμόδιοι του κάθε Δήμου, να επικοινωνούν απευθείας με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων αρμοδιότητάς τους.
Για τον Δήμο Βόλου θα πρέπει οι αρμόδιοι να επικοινωνούν με την Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Ρηγώ Φασουράκη, στο τηλέφωνο 6940625156».

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Με του χορού τα βήματα στα χοροστάσια της Μικρασίας» από την Εστία «Ίωνες»

  Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες», ολοκληρώνοντας φέτος τα μαθήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, διοργανώνει μουσικοχορευτική…

29 Μαΐου 2024

Πεζοπορία

Μέλη και φίλοι του ΕΟΣ Αλμυρού την Κυριακή 26 Μαΐου πεζοπόρησαν στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ξεκίνησαν…

29 Μαΐου 2024

Τοιχογραφίες με μηνύματα στο 23ο Νηπιαγωγείο Βόλου

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του 23ου Νηπιαγωγείου Βόλου, με τίτλο «όλοι μαζί , όλοι…

29 Μαΐου 2024

«10 + Αντικείμενα και άλλες τόσες ιστορίες» με αφήγηση ιστοριών από τη γειτονιά των Παλιών

  Την Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών…

29 Μαΐου 2024

Εκδήλωση μνήμης στο προαύλιο του Αγίου Βασιλείου Βόλου – Της συνοικίας «και κοντυλιά δεν έγραψα δίχως ν’ αναστενάξω…»

  Στον Άγιο Βασίλειο, τη μεγάλη συνοικία της πόλης, η οποία δέχτηκε ένα ακόμη κύμα…

29 Μαΐου 2024

Εντυπωσίασαν τα παιδιά του ΝΟΒΑ στο Ευρωπαϊκό Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων

Στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων-Κορασίδων και τα παιδιά…

29 Μαΐου 2024