Τοπικά

Διευκρινίσεις για το λουκέτο σε τσιπουράδικο

Διευκρινίσεις σχετικά με το διήμερο λουκέτο που επιβλήθηκε στο τσιπουράδικό του από υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έδωσε στη «Θ» ο ιδιοκτήτης του. Να αναφερθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουν γίνει τρεις συνολικά έλεγχοι, ωστόσο τις δυο πρώτες δεν διαπιστώθηκε καμία φορολογική παράβαση.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης, «ο έλεγχος στο τσιπουράδικο έγινε στις 2.15 μ.μ. και οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πήραν το λεγόμενο «Χ» της ταμειακής μηχανής μέχρι εκείνη την ώρα, από το οποίο είναι καταγεγραμμένο ότι είχαν κοπεί 40 περίπου αποδείξεις, που αντιστοιχούσαν σε συνολικό ποσό 400 ευρώ. Στο μαγαζί εκείνη την ώρα υπήρχαν 40 πελάτες σε 12 τραπέζια» προσέθεσε.
Ο ίδιος, επιπλέον, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που στην ταμειακή μηχανή είχε χτυπηθεί ποσό 400 ευρώ, ποια είναι η φοροδιαφυγή που υπάρχει; Με πελάτες σε 12 μόνο τραπέζια, δεν είναι δυνατόν το ποσό να είναι μεγαλύτερο. Με έχουν ελέγξει τρεις φορές τον τελευταίο ενάμιση μήνα και τις δυο προηγούμενες δεν υπήρξε καμία φορολογική παράβαση» συμπλήρωσε.
Να αναφερθεί ότι το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και μετά τον έλεγχο επιβλήθηκε 48ωρη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης.
Με την παρέλευση του 48ωρου το τσιπουράδικο, επαναλειτουργεί κανονικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το