Ελλάδα

Διδυμότειχο: Επ΄αόριστον κατάληψη στο γραφείου του αναπ. Διοικητή του Νοσοκομείου από εργαζομένους

Την επ’ αόριστον κατάληψη στο γραφείο του αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμότειχου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την απόσπαση προσωπικού παρά το γεγονός ότι ήδη στο δικό τους νοσοκομείο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.

Το γεγονός μάλιστα είχε επισημάνει και σε ρεπορτάζ του το iefimerida πριν από λίγο καιρό, τονίζοντας την δραματική κατάσταση του νοσοκομείου.

Την απόφαση της συνέχειας των κινητοποιήσεών τους έλαβαν μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή καθώς επιμένουν στις καταγγελίες τους για απόσπαση προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

Σε επικοινωνία που είχε το τοπικό «Ράδιο Έβρος» με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, ο κ. Στάμος δήλωσε ότι ζητήθηκε συνάντηση με τον διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στρατου Πλωμαρίτη ο οποίος αρνήθηκε να συζητήσει μαζί τους παρ’ ότι βρισκόταν στη Αλεξανδρούπολη όπου συναντήθηκε με διευθυντές των κέντρων υγείας του Έβρου για να συζητήσουν τα θέματα του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης.

Τι δήλωσε ο Διοικητής του ΠΓΝΕ

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρης Αδαμίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ανέφερε πως αφορμή της εν λόγω κινητοποίησης στάθηκε η απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Στράτου Πλωμαρίτη, μετακίνησης μίας νοσηλεύτριας από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

«Η μετακίνηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου στην πόλη κατοικίας της αποφασίστηκε λόγω των πολύ σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και εξαιτίας των οποίων κατά την τελευταία διετία απέχει από τα καθήκοντά της με χρήση αναρρωτικών ή άνευ αποδοχών αδειών».

Μάλιστα ο κ. Αδαμίδης σημειώνει πως εκ περιτροπής μετακινείται νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Σουφλίου, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, ενώ από την αρχή του Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, έχει αποσπαστεί και νοσηλεύτρια από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο διοικητής του ΠΓΝΕ επαναλαμβάνει την εκτίμηση πως η επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού συνδέεται και με τη χρηστή διαχείρισή του.

«Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου λειτουργούν κλινικές στα εξωτερικά ιατρεία με έναν μόνο ιατρό, κατά την απουσία του οποίου (λόγω των προβλεπομένων αδειών) το νοσηλευτικό προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής θα πρέπει να μετακινείται εσωτερικά για την κάλυψη των αναγκών άλλων τμημάτων του νοσοκομείου και όχι να παραμένει, χωρίς ουσιαστικό ρόλο, σε μία κλινική που κατά την απουσία του γιατρού δεν δύναται να εξυπηρετήσει ασθενείς».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Στέφανος Καρακόλιας, επεσήμανε ότι πως ο αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας είναι μεγάλος, συγκριτικά με τις ανάγκες του Κέντρου, εξηγώντας ωστόσο ότι τη μόνιμη μετακίνησή τους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου δυσχεραίνει το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους πρόκειται για περιπτώσεις συνυπηρέτησης.

«Με τις μηνιαίες αποσπάσεις γίνεται προσπάθεια ενίσχυσης του νοσηλευτικού δυναμικού του νοσοκομείου Διδυμοτείχου», αναφέρει ο κ. Καρακόλιας αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα πως το διάστημα του ενός μηνός είναι ιδιαίτερα μικρό για την προσαρμογή του μετακινούμενου προσωπικού στα νέα υπηρεσιακά δεδομένα.

Εικόνες ντροπής

Επισημαίνεται ωστόσο, ότι το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπως είχε επισημάνει και πριν λίγο καιρό σε ρεπορτάζ του το iefimerida, παρουσίαζε εικόνες ντροπής. Τα προβλήματα στο νοσοκομείο στην ακριτική περιοχή του Έβρου έχουν ενταθεί μετά από την συγχώνευση του με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κάτοικοι, φορείς και εργαζόμενοι ζητούν την αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη στην ακριτική περιοχή του Έβρου είναι δραματική.

Πηγή: RadioEvros.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το