Ελλάδα

Διδυμότειχο: Στήθηκε μνημείο για την Ελένη Τοπαλούδη

Αποτίοντας φόρο τιμής στην Ελένη Τοπαλούδη, τη νεαρή γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας πριν από λίγα χρόνια στη Ρόδο, ο Δήμος Διδυμοτείχου έδωσε το όνομά της σε οδό της πόλης και έστησε μνημείο για εκείνη σε χώρο απέναντι από το δημαρχείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη μνήμης στην αδικοχαμένη Ελένη, τέσσερα χρόνια μετά το θάνατό της, που συμπληρώθηκαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

«Κορίτσι που αντιστάθηκες κρατήσου από τον ήλιο», ήταν τα λόγια της εισαγγελέως, Αριστοτέλειας Δόγκα, που ειπώθηκαν πρωτόδικα στο δικαστήριο και τώρα χαράχθηκαν στην μαρμάρινη στήλη.

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου, το δημοτικό θέατρο γέμισε νεαρούς μαθητές, ενώ το κλίμα βάρυνε όταν η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης, πήρε το λόγο προσπαθώντας να περάσει μηνύματα στα παιδιά, κυρίως για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το συνάνθρωπο.

Η ίδια εξέφρασε για άλλη μια φορά την αγανάκτηση και το θυμό της, κάνοντας λόγο για μη ευνομούμενη πολιτεία, για κοινωνία υποκρισίας, ανηθικότητας και για έλλειψη αξιών καθώς και για ανεπάρκεια από την πλευρά γονέων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το