Ελλάδα

Διδακτορικό σε ηλικία 16 ετών δήλωνε πως είχε λάβει ο γιατρός – μαϊμού

Με τη μορφή χιονοστιβάδας έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση του 47χρονου μαΐμού – γιατρού, «Νίκου Κόντου», που έπεσε στα χέρια των διωκτικών Αρχών. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος άνδρας πέρα από το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως νευροχειρουργός και ως φυσιοπαθητικός, είχε δημιουργήσει στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Linkedin, ένα πλούσιο και εντυπωσιακό – κατά πολλούς – βιογραφικό. Ο «Νίκος Κόντος» δήλωνε Νευρο-Ογκολόγος, Χειρουργός Νευροφυσιολόγος και Νευροχειρουργός καθώς και ερευνητής στο MD Αντικαρκινικό Ερευνητικό Κέντρο.

«Η καριέρα μου επικεντρώθηκε στην κατανόηση των θεμελιωδών μηχανισμών ανάπτυξης και εξέλιξης του καρκίνου. Το ερευνητικό μας πρόγραμμα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφραστική και την κλινική επιστήμη που θα επιταχύνει την ανάπτυξη νέων πειραματικών θεραπευτικών παραγόντων που στοχεύουν συγκεκριμένες οδούς σηματοδότησης σε μοριακά καθορισμένους υποτύπους καρκίνου. Τα εργαστηριακά μας ενδιαφέροντα έχουν εξελιχθεί στην κατανόηση των μηχανισμών αντοχής με τους οποίους τα καρκινικά κύτταρα ξεφεύγουν από την επίδραση της θεραπείας με καρκίνο για να μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε νέες στρατηγικές που μπορούν να ξεπεράσουν την αντίσταση και να βελτιώσουν σημαντικά τις τρέχουσες και τις αναδυόμενες θεραπείες για τον καρκίνο» γράφει μεταξύ άλλων στο… βιογραφικό του.

Απορία, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ σήμερα ο γιατρός είναι 47 ετών, εμφανίζεται να έχει λάβει διδακτορικό από το Columbia της Νέας Υόρκης το 1989, δηλαδή σε ηλικία 16 ετών. Ακόμη αναφέρει ότι γνωρίζει ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά καθώς και γαλλικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το