Τοπικά

Διδακτική παρέμβαση από φοιτήτριες του Π.Θ. στα Δημοτικά σχολεία Τσαγκαράδας και Ανηλίου

Το Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν να υποστηρίζουν ανιδιοτελώς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου. Στο πλαίσιο αυτό, την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ομάδα φοιτητριών υπό τον συντονισμό των συνεργάτιδων Θεοδοσίας Ράπτου και Χαράς Κανάρη, και με την συμμετοχή μελών ΔΕΠ, θα πραγματοποιήσει διδακτική παρέμβαση μέσω υλοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων στα δύο προαναφερόμενα σχολεία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όταν τ’ αστέρια δεν λάμπουν» απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα. Το πρόγραμμα βασίζεται στο βιβλίο «Έρικα» της Ruth Vander Zee, σε μετάφραση της Μαρίζας Ντεκάστρο.
Η μουσειοσκευή «Παιχνίδια στην αρχαία Ελλάδα», με την οποία θα ασχοληθούν οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, αποτελεί εκπαιδευτικό υλικό και μέσο επικοινωνίας που αποσκοπεί να φέρει σε επαφή με συγκεκριμένα εκθέματα –εν προκειμένω αντίγραφα παιχνιδιών της αρχαιότητας- μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι για λόγους απόστασης δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τον μουσειακό χώρο. Η μουσειοσκευή, εκτός από τα αντικείμενα- αντίγραφα, περιλαμβάνει slides καθώς και πληροφοριακό υλικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το