Τοπικά

«Δίχτυ αλληλεγγύης» για τον 15χρονο μαθητή από τη Νέα Ιωνία που υποσιτίζεται- Οι υπηρεσίες θα εξετάσουν τις συνθήκες διαβίωσής του

Η «κοινωνία των πολιτών» από την Λαμία, την Κρήτη, την Καλαμάτα, την Θεσσαλονίκη και δεκάδες άνθρωποι από τον Βόλο κινητοποιήθηκαν σήμερα για να βοηθήσουν τον 15χρονο μαθητή Γυμνασίου της Νέας Ιωνίας που διάβαζε με κεριά γιατί τους είχαν κόψει το ρεύμα και υποσιτίζεται λόγω της οικονομικής ένδειας της μητέρας του. Η μητέρα του μόλις 51 ετών δεν εργάζεται, γεγονός που προκάλεσε έντονη καχυποψία και πολλές ενστάσεις, αλλά την καταλληλόλητα του περιβάλλοντος που μεγαλώνει ο 15χρονος θα κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, που θα αναλάβουν να εξετάσουν τις συνθήκες που ζει το παιδί.

Ένα «δίχτυ» βοήθειας «σκέπασε» το παιδί με δωρεές σε τρόφιμα και υλικά αγαθά ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που ζητούσαν να γνωστοποιηθεί λογαριασμός για να καταθέσουν χρήματα.
Η ΔΕΗ μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα επανασύνδεσε σήμερα το πρωί το ρεύμα αλλά ζήτησε από τη μητέρα να αλλάξει πάροχο καθώς οφείλει 7000 ευρώ.
Η ίδια όμως δεν θέλει να το πράξει.

Κινητοποίηση υπήρξε και από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που δε γνώριζε το πρόβλημα, που αντιμετωπίζει το παιδί με τον Διευθυντή κ. Σαβελλίδη να τονίζει πως η στάση του παιδιού ήταν «αθόρυβη» και δεν είχε κινητοποιήσει το σχολείο. Σήμερα διατέθηκαν στη μητέρα τρόφιμα αλλά και ρούχα για το παιδί από πολλούς ανθρώπους.
Ο μαθητής της δευτέρας Γυμνασίου, σχολείου της Νέας Ιωνίας, διάβαζε τις τελευταίες ημέρες κάτω από το φως … των κεριών γιατί το ρεύμα είχε κοπεί. Αθλητής σε τοπική ομάδα, βιώνει μια πραγματικότητα σκληρή καθώς στο σπίτι του δεν υπάρχουν ούτε τα είδη πρώτης ανάγκης, που μπορούν να στηρίξουν ένα παιδί.
Το εισόδημά τους είναι 300 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με την μητέρα του παιδιού και όπως έγινε γνωστό θα υπάρξουν προς την ίδια και προσφορές για εργασία καθώς δεν εργάζεται τα τελευταία 4 χρόνια.

Επιπλέον, ο πρόεδρος Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Κώστας Θεοδώρου σε ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:
«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η οικονομική κρίση της χώρας έχει φέρει πολλές οικογένειες σε θέση να αντιμετωπίζουν πολλά και δυσβάσταχτα προβλήματα, να στερούνται τα παιδιά τους το χαμόγελο και τη φροντίδα που δικαιούνται.
Το Ορφανοτροφείο Βόλου δηλώνει παρών στον μαθητή της Β’ Γυμνασίου που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα επιβίωσης, με τη μητέρα του.
Συγκεκριμένα μπορεί να φιλοξενήσει το παιδί με δυο τρόπους:
1. Με ανοιχτή φιλοξενία, δηλαδή να του προσφέρει φαγητό, καθαριότητα, ένδυση, ξεκούραση, μόρφωση, δραστηριότητες που επιθυμεί και μπορεί να έχει ένα παιδί μετά το σχολείο, το βράδυ να γυρίζει στη μητέρα του.
2. Με κλειστή φιλοξενία δηλαδή να του προσφέρει όλα όσα αναφέρουμε παραπάνω κι ένα δωμάτιο για τη διαμονή του και σε συννενόηση με την κοινωνική υπηρεσία να μπορεί η μητέρα να τον επισκέπτεται.
Επίσης το ίδρυμα μπορεί να στηρίξει τη μητέρα και το παιδί ακόμα κι αν επιθυμούν μόνο τη σίτιση.
Η οικογένεια μας είναι έτοιμη να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά για τη μητέρα και το παιδί αν το επιθυμούν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το