Πρώτο Θέμα

Διχάζουν οι μειοψηφίες και δεν θέλουν δομή για προσφυγόπουλα- Αντιδράσεις γονιών 3ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας  

 

Σχεδόν παμψηφεί ο σύλλογος γονέων του 3ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας που πραγματοποίησε χθες συνέλευση στο σχολείο, αποφάσισε ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί στο συστεγαζόμενο 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, δομή για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων, όπως έχει ορίσει το υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν 87 από τους από τους 180 γονείς εκ των οποίων οι 85 συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει η δομή για τα προσφυγόπουλα μεταξύ άλλων λόγω ελλιπούς κτιριακής υποδομής, αλλά και απουσίας εμπιστοσύνης στους αρμόδιους φορείς ότι θα κάνουν αυτά που πρέπει. Επίσης ανέφεραν πως η απόφασή τους αυτή δεν εδράζεται σε ρατσιστικές αντιλήψεις επισημαίνοντας πως το 10% των μαθητών στο σχολείο είναι αλλοδαποί και Ρομά, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενήσει στα σπίτια τους παιδιά άλλων χωρών στο πλαίσιο προγράμματος Κομένιους.

Επισημαίνεται πως γονείς του 3ου Δημοτικού είχαν παρευρεθεί την περασμένη Τετάρτη στην ενημερωτική συνάντηση που είχαν κάνει τοπικοί φορείς για τους γονείς του 9ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας και είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους.

Σημειώνεται πως προχθές Κυριακή το απόγευμα ο σύλλογος γονέων του 9ου Δημοτικού που θα στεγάσει με απόφαση του υπουργείου Παιδείας τα προσφυγόπουλα, έκανε γενική συνέλευση παρουσία του 1/4 επί του συνόλου και αποφάσισε οριακά την αντίθεσή του στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Ειδικότερα σε χθεσινή του ανακοίνωση το Δ.Σ. του 9ου Δημοτικού Σχολείου και του 9ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Βόλου, νομού Μαγνησίας, ανέφερε ότι σε καθορισμένη έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, στις 27/11/2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00, με θέμα το ερώτημα «Εάν συμφωνείτε ή όχι στην φοίτηση των 20 προσφυγόπουλων από τη Συρία, στο κτιριακό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας», προσήλθαν 55 μέλη εκ των 240 περίπου γονέων και κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων. Από τους 55 παρόντες-μέλη, οι μεν 32 ψήφισαν «όχι», οι δε 23 «ναι».

Βέβαια το υπουργείο Παιδείας δεν λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις των γονέων για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πρακτική του.

Πάντως μπορεί οι γονείς στο 9ο Δημοτικό να έλαβαν αυτή την απόφαση, αλλά το Δ.Σ. του συλλόγου τάσσεται υπέρ της φοίτησης των παιδιών στο σχολείο. Την ίδια θετική άποψη και ο σύλλογος γονέων.

Από την πλευρά του ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος τόνισε πως αλίμονο αν η πολιτεία ρωτούσε τους γονείς πού θα φοιτήσουν οι μαθητές. Το υπουργείο Παιδείας όρισε το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας ως το σχολείο για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων και πλέον αναμένουμε την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών για να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Λογικά θα προσλάβει ένα δάσκαλο πλήρους ωραρίου για την εκπαίδευση των μαθητών καθώς και καθηγητές ειδικοτήτων. Επίσης στο Δημοτικό υπάρχουν έτοιμες δύο αίθουσες για τη διδασκαλία των προσφυγόπουλων, ενώ θα υπάρξει μέριμνα και για την καθαριότητα. Σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα αυτό μπορεί να διαμορφωθεί και να ξεκινούν τα μαθήματα στις 3 το μεσημέρι και να τελειώνουν στις 7 το απόγευμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σπάνιο χρυσό νόμισμα και κορμό Κούρου αξίας 20 εκατ. δολαρίων προσπάθησαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι – Πώς τους έπιασε η ΕΛΑΣ

Στη σύλληψη τριών αρχαιοκάπηλων ηλικίας 54, 69 και 52 ετών προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα…

25 Μαΐου 2024

Η Nicki Minaj συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για κατοχή ναρκωτικών

Στο αεροδρόμιο της Ολλανδίας συνελήφθη η αμερικανίδα ράπερ Nicki Minaj λίγες ώρες πριν από την…

25 Μαΐου 2024

7χρονος έπεσε με το ποδήλατο σε τοίχο – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στα Γιάννενα, καθώς 7χρονος που έκανε ποδήλατο, έπεσες πάνω σε τοίχο, και…

25 Μαΐου 2024

Φινλανδή κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από άγνωστο στη Ρόδο

Τον απόλυτο τρόμο έζησε 25χρονη Φινλανδή στη Ρόδο. Σύμφωνα με την καταγγελία της στην αστυνομία…

25 Μαΐου 2024

«Απολύτως αναπόφευκτη» μια πανδημία, προβλέπει Βρετανός επιστήμονας – Δεν είμαστε έτοιμοι, λέει

Η Βρετανία δεν είναι προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια νέα πανδημία, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής…

25 Μαΐου 2024

Καταγγελία από φιλόζωους: Άγνωστοι προκαλούν εγκαύματα σε γατάκια με οξύ – Σκληρές εικόνες

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχωρούν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου. Σύμφωνα με την ανάρτησή τους, γατιά…

25 Μαΐου 2024