Τοπικά

Διχάζει τώρα η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την άρνησης της δωρεάς του ιδρύματος Μποδοσάκη για τα σχολεία

Τη θέση της από άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου διαχώρισε με δηλώσεις της χθες η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή, αναφέροντας πως «τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ δεν έχουν πρόβλημα με χορηγίες στα σχολεία που προέρχονται από κοινωφελή ιδρύματα».
Το βράδυ της Τετάρτης και ενώ το θέμα είχε λάβει πανελλαδική διάσταση μετά και από τη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη που επέκρινε τη στάση των καθηγητών για την απόφασή τους, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας συνεδρίασε ξανά με πρόταση της προέδρου κ. Γιαννουλή, προκειμένου να γίνει ανάκληση της αρχικής απόφασης και να γίνει δεκτή η δωρεά. Τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ τα άλλα τρία μέλη ψήφισαν όχι. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε το έβδομο μέλος.
Έτσι η απόφαση της ΕΛΜΕ παραμένει ως έχει, δηλαδή αρνητική για τη δωρεά.

H πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή

Δύο ημέρες μετά και τη μεγάλη έκταση που έλαβε το όλο θέμα με την άρνηση της ΕΛΜΕ να προχωρήσει το ίδρυμα Μποδοσάκη σε δωρεά για την ενίσχυση των εργαστηρίων με εξοπλισμό των Γυμνασίων, η κ. Μαρία Γιαννουλή προχώρησε για το θέμα σε δηλώσεις.
Ειδικότερα δήλωσε πως «κανένας από την ΕΛΜΕ δεν περίμενε το θέμα της μη αποδοχής της δωρεάς από το ίδρυμα Μποδοσάκη να λάβει αυτή τη διάσταση που έλαβε. Πρόθεσή μας είναι να επισημάνουμε δύο πράγματα: Πρώτον την υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνήσει για τον εξοπλισμό, την υλικοτεχνική υποδομή, τη συντήρηση και τη λειτουργία των σχολείων. Δεύτερον, δεν είμαστε αντίθετοι με τις χορηγίες στα σχολεία εφόσον αυτές προέρχονται από ιδρύματα και φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τέτοιες χορηγίες γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται καλύπτοντας υπαρκτές ανάγκες. Βέβαια τα τελευταία χρόνια έχουμε μια διείσδυση στα σχολεία πολυεθνικών που προωθούν τα προϊόντα τους και γι’ αυτό είμαστε αντίθετοι».

Η ίδια συμπλήρωσε πως «το βράδυ της Τετάρτης και μετά την έκταση που έλαβε το θέμα, συγκάλεσα έκτακτο Δ.Σ. και ζήτησα την ανάκληση της απόφασης, ώστε να γίνει δεκτή η δωρεά του ιδρύματος Μποδοσάκη και να επιχειρηματολογήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια για αυτό που θέλαμε να δείξουμε με την αρχική μας απόφαση, δηλαδή την ανεπάρκεια του Κράτους στη στήριξη των σχολείων. Σε αυτό το έκτακτο Δ.Σ. απουσίαζε το ένα από τα μέλη, τα τρία μέλη της ΔΑΚΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης και τα άλλα τρία όχι, ενώ για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας δεν θέλησα να κάνω χρήση της ενισχυμένης ψήφου της προέδρου και να περάσει η πρότασή μου. Πάντως ξεκαθαρίζω ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με χορηγίες, όταν προέρχονται από κοινωφελή ιδρύματα και φορείς. Ενδεχομένως να ήταν κάπως άστοχη η απόφασή μας για μη αποδοχή της δωρεάς του ιδρύματος Μποδοσάκη».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χρυσοχοΐδης: Από 1η Ιουνίου σε λειτουργία 65 τμήματα ενδοοικογενειακής βίας ανά την Ελλάδα

«Η προσπάθειά μας είναι οποιοδήποτε τηλεφώνημα ή πάτημα του panic button να έχει άμεση ανταπόκριση»,…

1 Ιουνίου 2024

Πέθανε η εικαστικός και κόρη του Μίμη Φωτόπουλου, Άννα

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 76 ετών η εικαστικός Άννα Φωτοπούλου σκορπίζοντας τη…

1 Ιουνίου 2024

Επίθεση στον πρίγκιπα Χάρι από τον γιο του Τζον Λένον: «Είναι ηλίθιος, του αξίζει να τον κοροϊδεύουν»

Επίθεση κατά του πρίγκιπα Χάρι εξαπέλυσε ο γιος του Τζον Λένον, Σον, αποκαλώντας τον «ηλίθιο»,…

1 Ιουνίου 2024

Συντάξεις: Έρχονται αυξήσεις έως 115 ευρώ και αναδρομικά από το 2017

Πρόσθετη αύξηση στη σύνταξη έως 115 ευρώ τον μήνα και αναδρομικά έως 8 ετών θα…

1 Ιουνίου 2024

Ξάνθη: Σπαραγμός στην κηδεία του 20χρονου Αλέξανδρου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Ξάνθης μετά τον τραγικό θάνατο του Αλέξανδρου Σερεφία τα…

1 Ιουνίου 2024

ΗΠΑ: 28χρονη νίκησε τον καρκίνο και προειδοποιεί για το σιωπηλό σύμπτωμα

Νικήτρια από την πολυετή μάχη της με τον καρκίνο βγήκε η Mariena Browning, από το…

1 Ιουνίου 2024