Τοπικά

«Διχάζει» την παράταξη πλειοψηφίας στον Δήμο Αλμυρού η επένδυση της εταιρείας SARATOGA

«Διχάζει» την παράταξη της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού η θρυλούμενη επένδυση της εταιρείας SARATOGA, που θέλει να κατασκευάσει στην Αμαλιάπολη ιδιωτικό λιμάνι. Δύο αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού, όπως άλλωστε και το τοπικό συμβούλιο έχουν διαφωνήσει με την αδειοδότηση της εταιρείας, που όμως έχει λάβει άδειες από τα συναρμόδια υπουργεία.
Η εταιρεία ζήτησε παραχώρηση χώρων αιγιαλού, θαλάσσιου χώρου και πυθμένα για την κατασκευή έργων στη θέση «Στόμιο» Αμαλιάπολης, για την εξυπηρέτηση βιομηχανικών μονάδων.
Μειοψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Αργυρόπουλος Βασίλειος, η κ. Μπέη-Σταματίου Αρετή και ο Τσούτσας Δημήτριος, μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Το τοπικό συμβούλιο Αμαλιάπολης εισηγήθηκε αρνητικά για την εν λόγω επένδυση, με τρεις αρνητικές ψήφους, μία θετική ψήφο και την ψήφο του προέδρου της Κοινότητας ο οποίος πρότεινε προς το Συμβούλιο τους εξής όρους : α) Η εταιρεία να είναι νόμιμη με όλες τις εγκρίσεις απ’ όλους του φορείς. β) Να διατηρεί ασφαλές το οδικό δίκτυο. γ) Να δεσμευτεί ότι το 50% του εργατικού δυναμικού να προέρχεται από την Τοπική Κοινότητα Αμαλιαπόλεως, εάν υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται, ή από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού. δ) Να δίνει ένα σεβαστό ποσό σε ταμείο που θα δημιουργήσει η Τοπική Κοινότητα Αμαλιάπολης για τις ανάγκες της και που μόνο η ίδια θα διαχειρίζεται (20.000,00€ ετησίως). Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με απόφασή της γνωμοδότησε για το θέμα με τρεις αρνητικές ψήφους, δύο θετικές ψήφους και τη θετική ψήφο του Προέδρου της Επιτροπής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το