Τοπικά

Δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Βόλου-Σερβίας για εκπαιδευτικά και γονεϊκά θέματα

Τη διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας, σε θέματα εκπαίδευσης καθώς και ανταλλαγής εμπειριών γονεϊκών ζητημάτων, που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη σχολική χρονιά, επιβεβαίωσε η συνάντηση που έγινε στον Βόλο, τόσο με τον γενικό πρόξενο της Σερβίας στην Ελλάδα Milan Vukosaljevic, όσο και με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας και του Πολιτικού Κόμματος των Ελλήνων της Σερβίας, Βασίλη Προβελέγγιο.
Οι δύο άντρες, βρέθηκαν στον Βόλο, μαζί με αντιπροσωπεία τμήματος Παιδείας και Παιδικής Πρόνοιας του Δήμου Βελιγραδίου και συνεργάστηκαν με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού του Δ. Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή.

Στο πλαίσιο των γενικότερων συναντήσεων των εκπροσώπων των δύο φορέων, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας, υπήρξε επαφή εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου, με τον πρόεδρο Ηλία Κουτσερή, ο οποίος επικαιροποίησε το πλαίσιο των προτάσεων συνεργασίας, που είχαν τεθεί και την προηγούμενη σχολική χρονιά, με αφορμή και τη λειτουργία του Σερβικού σχολείου στον Βόλο.
Όπως τονίστηκε, οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και συνεργιών, ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης, για διεύρυνση της αλληλεπίδρασης, τη βέλτιστη αξιοποίηση αναπτυξιακών εργαλείων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών, μόνο θετικά μπορούν να λειτουργήσουν και στο γονεϊκό περιβάλλον.
Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν εκ μέρους της Ένωσης, είναι η ενίσχυση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων με επίκεντρο την ιστορία του Εθνεγέρτη και οραματιστή, Ρήγα Βελεστινλή, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών, απόψεων, προτάσεων κ.λ.π. στο επίπεδο της Παιδείας, της ιστορίας, της δομής της οικογένειας, του πολιτισμού, της κουλτούρας κ.α.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το