Τοπικά

«Διαβούλευση» χωρίς συμμετέχοντες… για προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Βόλου

Για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων απείχαν από την Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Βόλου, η οποία συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα με θέμα τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2018.

Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκε ένας μόνο φορέας της πόλης, το Σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί», ενώ συμμετείχε επίσης ένας μόνο πολίτης, από τους 17 που συμμετέχουν συνολικά κατόπιν κλήρωσης.

Εκ μέρους των «Μάγνητων Τυφλών» η κ. Αθηνά Ανεστοπούλου, η οποία εκπροσώπησε επίσης τους «Μάγνητες Πειρατές», επισήμανε την ανάγκη να τοποθετηθούν ανάγλυφοι χάρτες σε παιδικές χαρές και πλατείες, προκειμένου να είναι αναγνωρίσιμοι οι χώροι από τους τυφλούς. Επιπλέον, έθεσε το ζήτημα τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων με πολύχρωμα γράμματα στο ύψος των ματιών, όπως και το θέμα επέκτασης του ηχητικού συστήματος ειδοποίησης στους φωτεινούς σηματοδότες.

Σημειώνεται ότι το ύψος του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το 2018 ανέρχεται σε 102,8 εκ. ευρώ, ενώ το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει προϋπολογιστεί στα 12,5εκ. ευρώ περίπου.

Τόσο ο προϋπολογισμός, όσο το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018 θα εγκριθούν αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου και την Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου το επόμενο διάστημα να εισαχθούν προς συζήτηση και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το