Ελλάδα

Διαβεβαιώσεις Φωτίου ότι δεν θα κοπούν τα οικογενειακά επιδόματα

«Δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο, μην τρομοκρατούμε τον κόσμο», δήλωσε η Θεανώ Φωτίου, αναφέροντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται επιτυχώς, ενώ απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές.

«Θα ανοίξουμε το δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αναφερόμενη στα οικογενειακά επιδόματα, διαβεβαίωσε ότι οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι θα συνεχίσουν να παίρνουν αυτά που έπαιρναν, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.

«Κατάφερα να μην αγγίξουμε τα οικογενειακά επιδόματα», δήλωσε. «Εξασφαλίσαμε από τον πλεόνασμα του προϋπολογισμού 760 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης δεν είναι μόνο επιδόματα, άλλα και υπηρεσίες, δωρεάν φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φρούτα, λαχανικά τρόφιμα, παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς», ανέφερε ακόμη.

Σε ερώτηση για το αν τα επιδόματα που εξήγγειλε προέρχονται από το ΕΚΑΣ και άλλες περικοπές έκανε λόγο για κοινωνικό αυτοματισμό. «Δεν θα μπω σε αυτή τη λογική» σημείωσε.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το