Ελλάδα

Διαβεβαιώσεις Κουβέλη σε απόστρατους για την καταβολή των αναδρομικών

«Η κυβέρνηση σέβεται την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της και θα σας καταβάλει τα αναδρομικά, που αδίκως σας είχαν παρακρατηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τους μισθούς και τις συντάξεις σας».
Αυτό διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Λιμενικού Σώματος. Διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση δίνει μία σκληρή μάχη, η οποία θα έχει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και με νομοθετική πρωτοβουλία, δεν θα προχωρήσει στην περικοπή των συντάξιμων αποδοχών τους».

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στον ρόλο του λιμενικού σώματος είπε ότι διαδραματίζει σημαντικό και καταλυτικό ρόλο σε εθνικό επίπεδο από τις διασώσεις προσφύγων και μεταναστών, τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Υπογράμμισε ότι όλα αυτά εξελίσσονται σε μία περιοχή όπου τη θέση του διαλόγου και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, έχει πάρει η επιθετική ρητορική αμφισβήτησης των συνόρων και οι απειλές, που όχι μόνο δε συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο αλλά ούτε και με τις θεμελιώδεις αρχές της καλής γειτονίας και συνεργασίας των χωρών και των λαών.
Ο κ. Κουβέλης συμπλήρωσε ότι θα ήταν τραγικό λάθος για τον οποιονδήποτε να εκλάβει και να ερμηνεύσει τη στάση της χώρας μας, ως στάση αδυναμίας, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλό και φρόνιμο για τον ίδιο να γνωρίζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και τον γνήσιο πατριωτισμό των στελεχών του και του λαού.

Πηγή:  iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το