Ελλάδα

Διαβατά: Διαλύθηκε το «Καραβάνι της Ελπίδας» – Αποχώρησαν οι πρόσφυγες

Διαλύθηκε ύστερα από τέσσερις μέρες ο άτυπος καταυλισμός, τον οποίο είχαν στήσει από την περασμένη Πέμπτη πρόσφυγες και μετανάστες, έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά. Συνολικά έως σήμερα αποχώρησαν από το σημείο περίπου 900 άτομα, μετά από διαπραγματεύσεις που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, μετά την καταγραφή τους από την ΔΟΜ, επιβιβάζονταν σε ναυλωμένα λεωφορεία με προορισμό δομές και ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας. Τα ξημερώματα της Κυριακής (7/4) έγινε μια μεγάλη επιχείρηση προκειμένου οι πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το σημείο και να μεταφερθούν πίσω στις δομές και τα ξενοδοχεία όπου διέμεναν, πράγμα που επετεύχθη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Νίκος Ράγκος, εκτίμησε πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και πως μέχρι τη Δευτέρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα έχουν επιστρέψει στις δομές τους. Την ίδια ώρα οι ελληνικές αρχές αναζητούν την πηγή η οποία διέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ψευδή είδηση που έκανε λόγο για δήθεν άνοιγμα των συνόρων, ωθώντας τους πρόσφυγες σε κινητοποιήσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το