Τοπικά

Διάβαση – παγίδα στις Πλάκες Γορίτσας

Σε… παγίδα έχει εξελιχθεί μία διάβαση από το παροπλισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο του «Μουτζούρη» στις Πλάκες Γορίτσας. Στο ύψος από την παραλία του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου «Ιάσων», που θεωρείται από τις πιο πολυσύχναστες εντός του αστικού ιστού, το συγκεκριμένο σημείο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους διερχόμενους.

Η διάβαση βρίσκεται λίγα μέτρα από το σημείο απ’ όπου είναι τα σκαλοπάτια, τα οποία οδηγούν στην παραλία «Ιάσων». Η έλλειψη συντήρησης είναι πλέον εμφανής, αφού οι σανίδες έχουν φθαρεί και λείπουν τμήματα του ξύλου. Παρόλα αυτά αρκετοί λουόμενοι περνούν καθημερινά από εκεί, καθώς είναι η μόνη δίοδος για να διασχίσουν το συγκεκριμένο τμήμα.
Κάτι ακόμη που καταγγέλλουν όσοι επισκέπτονται τις Πλάκες, για να απολαύσουν το μπάνιο τους, είναι πως καμία υπηρεσία δεν έχει φροντίσει να λάβει τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης. Και από τις δύο πλευρές της σιδηροδρομικής γραμμής υπάρχει κενό, ενώ κάλλιστα από τη στιγμή που βρίσκεται εκτός λειτουργίας επί σειρά ετών, θα μπορούσε να υπάρξει μέριμνα για την τοποθέτηση προστατευτικών και την κάλυψη της τάφρου, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πτώσης των πεζών από μεγάλο ύψος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το