Πολιτισμός

Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το Σάββατο στην παραλία του Βόλου

Το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στην παραλία του Βόλου.
Την προηγούμενη μέρα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, τα συγκροτήματα θα εμφανιστούν στο Λιμανάκι των Καλών Νερών, φιλοξενούμενα της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών, το χορευτικό συγκρότημα του οποίου θα πλαισιώσει τα Βαλκανικά Χορευτικά σύνολα. Τέλος, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος με την συμμετοχή των φιλοξενουμένων χορευτών και συνοδών των αποστολών του φεστιβάλ.
Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 20.00, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θα εμφανιστούν τα χορευτικά σύνολα:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ» από την Τσέτσαβα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΣΕΒΝΤΑΧ» από το Βράνιε της Σερβίας.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ από την Λάρισα και του
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».
Στόχος του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, εκτός από την καλύτερη επικοινωνία με τους όμορους Βαλκανικούς πολιτισμούς, είναι και η γνωριμία των φιλοξενουμένων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια της Μαγνησίας, έτσι ώστε και η περιοχή να γίνει τουριστικός προορισμός των κοντινών χωρών.
Το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, αναδεικνύει – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές. Οι γυναίκες του συνόλου μαζί με τις χορεύτριες θα υποδεχθούν, και θα φροντίσουν τις εκδηλώσεις όλων των ημερών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το