Τοπικά

Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην καύση σκουπιδιών και το εργοστάσιο παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου (photos)

Δεκάδες Βολιώτες διαμαρτυρήθηκαν για την αέρια ρύπανση, την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και τη μονάδα παραγωγής σκουπιδιών για καύση που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος Βόλου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης  σήμερα το απόγευμα στην παραλία της πόλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συνολικά 31 σωματεία και φορείς, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Συλλόγου Προσωπικού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας.

Στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν τα πανό με τα συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών και της μονάδας παραγωγής SRF, ενώ δεν έλειψαν και τα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Μαργετάκης δήλωσε ότι τα 31 σωματεία που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση τάσσονται κατά της καύσης σκουπιδιών, υπέρ της ανακύκλωσης στην πηγή, στην αερόβια κομποστοποίηση και κατά της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής SRF που θα γίνει για να τροφοδοτήσει την ΑΓΕΤ στην καύση. Πρόκειται για μία πολιτική, όπως είπε, για την οποία ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες, όπως επίσης οι δημοτικές αρχές και η Περιφέρεια.
“Είναι η πολιτική της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης, η οποία στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων καταστρέφει το περιβάλλον και την υγεία του λαού”, ανέφερε ο κ. Μαργετάκης.

«5 Ιουνίου, Ημέρα Περιβάλλοντος. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα και οι φορείς του είναι εδώ και απαιτούν να σταματήσει η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ο σχεδιασμός του εργοστασίου srf από τον Δήμο” δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι πολίτες του Βόλου θέλουν ποιότητα ζωής που να ανταποκρίνεται στο 2020. «Στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας επιβάλλεται και έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε μία καλύτερη κοινωνία. Η ίδια πολιτική που τσακίζει δικαιώματα σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτή που σήμερα δημιουργεί τα προβλήματα με ένα τοξικό αέριο πάνω από την πόλη του Βόλου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνας μας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Στέλιος Λημνιός ανέφερε ότι η Επιτροπή ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία που πήραν τα εργατικά σωματεία για να δυναμώσει τον αγώνα απέναντι σε δύο βασικά προβλήματα: Το ένα είναι η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής στον Βόλο και το δεύτερο είναι η βαρβαρότητα που χτυπάει την κοινωνία και τον πολιτισμό της. “Πιστεύουμε ότι η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί μια αρχή, για να δώσει στίγμα ενότητας στα κινήματα και στους ενεργούς πολίτες” είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το