Πολιτισμός

Διατίθεται το συλλεκτικό ημερολόγιο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών

Το συλλεκτικό ημερολόγιο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών του 2020 διατίθεται στους ενδιαφερομένους από τη Γραμματεία της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Δαμιανού Κυριαζή καθημερινά από τις 9.00 ώς τις 14.00 και από βιβλιοπωλεία της πόλης.
Το καλαίσθητο ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στον ζωγράφο Γιώργο Γουναρόπουλο, ο οποίος με το έργο του άφησε το στίγμα του και στην πόλη του Βόλου, αφού υπήρξε ο αγιογράφος του Ναού της Αγίας Τριάδος. Το ημερολόγιο περιλαμβάνει σχετικές μελέτες και πλαισιώνεται από πλούσια εικονογράφηση, πίνακες του Μουσείου Γουναρόπουλου και συμπολιτών μας και αγιογραφίες.
Ο Γιώργος Γουναρόπουλος, που σχετίζεται με τον τόπο μας, αφού η οικογένειά του εγκαταστάθηκε για ένα χρονικό διάστημα στην Ευξεινούπολη, πραγματοποίησε εκθέσεις έργων του στον Βόλο.
Τον συντονισμό της ύλης και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η πρόεδρος της Εταιρείας κ. Μηλίτσα – Ζαρλή Καραθάνου. Το Ημερολόγιο πλαισιώνεται από κείμενα της Ασπασίας Ντίνα και της Μάγδας Κουμπαρέλου και φωτογραφίες της Ειρήνης Καραθάνου. Τη φιλολογική επιμέλεια είχε ο γραμματέας της ΕΘΕ Γιώργος Κοντομήτρος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το