Τοπικά

Διαθήκη 100.000 δολαρίων για οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Σκιάθου

Πληρεξούσιο δικηγόρο όρισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου για την κατάθεση γνωμοδοτικού σημειώματος με τα σχετικά έγγραφα, αναφορικά με δημόσια διαθήκη που κληροδοτεί ένα σημαντικό ποσό σε πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την από 23.02.2010 διάταξη τελευταίας βούλησης-δημόσιας διαθήκης του εκλιπόντος, κατοίκου εν ζωή του Κουίνς της Αστόριας, κληροδοτεί και καταλείπει ένα κεφάλαιο για να βοηθηθούν οι φτωχοί, οι άρρωστοι και τα στερούμενα προνομίων παιδιά της Σκιάθου. Η απόφαση για τον ορισμό δικηγόρου λήφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Φιλαρέτου και Νικόλαος Γιαμαρέλος δήλωσαν ότι συμφωνούν και ψηφίζουν θετικά στην αναγκαιότητα ορισμού δικηγόρου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά καταψήφισαν τον ορισμό του δικηγόρου, που τελικά ορίστηκε. Μάλιστα η κ. Φιλαρέτου δήλωσε πως στα μέλη της επιτροπής έπρεπε να είχε δοθεί και αντίγραφο της διαθήκης. «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το ποσό, όχι πως δεν θα το αποδεχτούμε, αλλά η εισήγηση που μας στείλατε είναι ελλιπέστατη» σχολίασε.
Πάντως, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει και ο Δήμος Σκιάθου στον ετήσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, το ποσό ανέρχεται σε 100.000 δολάρια.

Πρόταση για Γραφείο Εσωτερικού Οργανισμού Συγκοινωνιών
Το θέμα που έχει προκύψει ως προς την εύρυθμη λειτουργία των μικροσυγκοινωνιών Σκιάθου-Κουκουναριές συζήτησαν από κοινού ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος, η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σκιάθου. Σε επιστολή που απέστειλαν στους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου οι τρεις σύλλογοι επισημαίνουν: «Με γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και αφού λάβαμε σοβαρά υπόψη μας τις απόψεις και τις θέσεις κατά τις συναντήσεις μας τόσο με τον δήμαρχο Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα, όσο και των εκπροσώπων της μείζονος αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε και κοινοποιούμε στους πολίτες τις παρακάτω προτάσεις μας:
-Να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία γραφείου Εσωτερικού Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΕΥ) όπως αυτή μπορεί να λειτουργήσει μέσα από τον Δήμο Σκιάθου. Γνωρίζοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που θα χρειαστούν θεωρούμε προτεραιότητα την παραπάνω ενέργεια.
-Παράλληλα με την πρώτη μας πρόταση ζητούμε από τους τοπικούς βουλευτές να ασκήσουν την όποια πίεση προς την κυβέρνηση και να φέρουν την τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα στον Δήμο Σκιάθου και εκτός της Περιφέρειας να λειτουργήσει τη μικροσυγκοινωνία με τα δικά της μέσα ή με μίσθωση σε ιδιώτες.
Φρονούμε ότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα είναι ολέθρια και αναποτελεσματική για το μέλλον των μεταφορών των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας. Μία μη αποτελεσματική λύση θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τα μέλη μας που ήδη μετρούν τις πληγές τους από τις θεομηνίες, την πτώχευση της Thomas Cook και τον κoρωνοϊό.
Ζητούμε από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου να συναινέσουν σε μία αποδεκτή λύση αφήνοντας πίσω όποιες άλλες διαφορές.
Γνωρίζοντας πως ο ρόλος μας δεν είναι εκτελεστικός, αλλά συμβουλευτικός και με γνώμονα τα παραπάνω που εκθέσαμε, ευχόμαστε σε μια σύντομη λύση των μικροσυγκοινωνιών του Δήμου Σκιάθου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το