Τοπικά

Διάθεση ξύλων για οικογένειες στο Ανατολικό Πήλιο

Ξεκίνησε στο Ανατολικό Πήλιο η παράδοση των ξύλων στις οικογένειες για την κάλυψη των αναγκών τους ενόψει της χειμερινής περιόδου. Κάθε οικογένεια δικαιούται να λάβει μέχρι και 16 χωρικά κυβικά μέτρα ξύλων με την τιμή να ανέρχεται στα 30 ευρώ το χωρικό κυβικό μέτρο.

Η αναλογία ενός χωρικού κυβικού μέτρου για τα χλωρά ξύλα είναι στα 750 κιλά, ενώ του ενός χωρικού κυβικού μέτρου για τα ξηρά ξύλα είναι κοντά στα 580 κιλά.
Ήδη από τα μέσα Ιουλίου ξεκίνησε η υλοτόμηση δασικών εκτάσεων μετά από υπόδειξη του Δασαρχείου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών ενόψει της χειμερινής περιόδου. Άλλωστε οι ξυλόσομπες στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου αρχίζουν να καίνε από τα μέσα Οκτωβρίου τουλάχιστον και διαρκούν μέχρι τα μέσα Μαΐου, ανάλογα βέβαια και τον χειμώνα που θα κάνει.

Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος δήλωσε πως η υλοτόμηση ξεκίνησε εδώ και μερικές εβδομάδες και ιδιώτες πηγαίνουν στις περιοχές που έχουν υποδειχθεί από το δασαρχείο, και προχωρούν στην υλοτόμηση. Κατόπιν οι ποσότητες ξύλων διανέμονται στα σπίτια, ενώ γίνεται και έλεγχος για να διαπιστωθεί αν όντως έχουν παραδοθεί. Ήδη οικογένειες λαμβάνουν ποσότητες ξύλων και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πάντως ο Δήμος βρίσκεται σε συνεργασία με το Δασαρχείο, τους ιδιώτες και άλλους φορείς για την καλύτερη υλοποίηση της υλοτόμησης».

Παράλληλα ο ίδιος και με την ιδιότητα του αντιδημάρχου στα θέματα των οικονομικών επισήμανε πως ο Δήμος βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας για την εφαρμογή του συστήματος με τις ρυθμίσεις για τις οφειλές των δημοτών προς τον Δήμο. Ήδη οι δημότες έχουν ενημερωθεί για τις δυνατότητες που έχουν από τις ρυθμίσεις αυτές, ενώ κάποιοι άλλοι τηλεφωνούν στην αρμόδια υπηρεσία για να ενημερωθούν σχετικά.

Παράλληλα από τον Δήμο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η εγκατάσταση των δύο εργολάβων αφενός στο Ξουρίχτι για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου αφετέρου στη Ζαγορά για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Γυμναστηρίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το