Τοπικά

Διαθεματικό μαθητικό συνέδριο για τον Άνθιμο Γαζή τον Απρίλιο στον Βόλο 

Το 2ο μαθητικό συνέδριο που θα είναι αφιερωμένο στον Άνθιμο Γαζή και τη σχέση με το σχολείο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στον Βόλο και ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με άλλους φορείς προετοιμάζεται για το σημαντικό αυτό γεγονός.
Στο συνέδριο τα σχολεία που θα θελήσουν να συμμετάσχουν μπορούν να παρουσιάσουν μεταξύ άλλων ποιήματα, εικαστικά έργα, μακέτες, μουσικές συνθέσεις, αφίσες, θεατρικές δημιουργίες, κάποιες ιστορικές έρευνες και διάφορα άλλα που θα έχουν επίκεντρο την προσωπικότητα του σπουδαίου αυτού διανοούμενου.

Την πρωτοβουλία του συνεδρίου έχει αναλάβει η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σοφία Κανταράκη, η οποία χθες είχε και την πρώτη συνάντηση με τους φορείς για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Μάλιστα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις με άλλους φορείς.
Σημειώνεται πως το περυσινό μαθητικό συνέδριο που είχε μεγάλη επιτυχία αφορούσε στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.

Η κ. Κανταράκη επισήμανε πως «έχοντας κατά νου το πετυχημένο περυσινό μαθητικό λογοτεχνικό συνέδριο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και μετά από επιθυμία πολλών συναδέλφων, αποφασίστηκε να διεξαχθεί το δεύτερο μαθητικό συνέδριο που θα αφορά στον Άνθιμο Γαζή στο σχολείο και το οποίο θα είναι διαθεματικό. Για το συνέδριο αυτό θα μπορούν να ενεργοποιηθούν καθηγητές από διάφορες ειδικότητες, όπως φιλόλογοι, θεολόγοι, εικαστικοί, φυσικοί και άλλοι. Και επιλέξαμε για φέτος τον Άνθιμο Γαζή, γιατί αποτελεί έναν εξέχοντα τοπικό διανοούμενο, ο οποίος συνεισέφερε τα μέγιστα με τις ιδέες και τις αντιλήψεις του για την εκπαίδευση, τη μόρφωση και την πνευματική πρόοδο των νέων και των Ελλήνων μέσα και από τη Μηλιώτικη σχολή. Συνεισέφερε επίσης τα μέγιστα με τους Φιλιππίδη και Κωνσταντά για την απελευθέρωση του Γένους».

Αναφερόμενη στους σκοπούς του συνεδρίου επισήμανε μεταξύ άλλων την εμπλοκή των μαθητών με την τοπική ιστορία, την ακόμη καλύτερη γνωριμία τους με την προσωπικότητα του διανοούμενου, την εμπλοκή των σχολείων με τη βιβλιοθήκη των Μηλεών, όπου εκεί έχουμε πολύ σημαντικά χειρόγραφα και εγχειρίδια για να μελετήσουν οι μαθητές και να ασχοληθούν με αυτά. Οι μαθητές θα συναντηθούν, θα δημιουργήσουν δεσμούς μεταξύ τους και θα καταθέσουν απόψεις.
Στο συνέδριο θα υπάρξουν και πανεπιστημιακού επιπέδου εισηγήσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το