Τοπικά

Διάσωση τραυματισμένου γλάρου στον Κάλαμο από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Απριλίου τη διάσωση ενός γλάρου. Δύο μέλη της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, ο Ιώαννης Λαδόπουλος και η Μαρία Λύτρα ανταποκρίθηκαν άμεσα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Ενωση με τον Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Κωνσταντίνο Μαγαλιό και ακολούθησε η διάσωση στην Αργαλαστή και συγκεκριμένα παραλία του Κάλαμου στο Νότιο Πήλιο.

“Ήταν μία φανταστική εμπειρία – απίστευτη, η αδρεναλίνη χτύπησε στα κόκκινα και η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη και σε όλη τη διαδρομή της επιστροφής συζητούσαμε μεταξύ μας, για το πόσο ωραία νιώσαμε” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση.

Ο τραυματισμένος γλάρος έχει σπασμένη φτερούγα και διανυκτέρευσε για δύο βράδια στην προσκοπική εστία της Ένωση και αφού τα μέλη της του έδωσαν νερό και τροφή (ψάρια), κατά την υπόδειξη των ειδικών, τη Δευτέρα το πρωί μέσα σε ένα καινούργιο χαρτόκουτο διακομίστηκε στην Θεσσαλονίκη όπου τον παρέλαβε η “Δράση για την Άγρια Ζωή” έτσι ώστε να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του φτερού του. Η μεταφορά του έγινε μέσω του ΚΤΕΛ και η Ένωση ευχαριστεί το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δωρεάν μεταφορά του. “Οφείλουμε να πούμε ότι είναι η πρώτη διάσωση στο πλαίσιο της Μαγνησίας και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι για αυτό” αναφέρουν οι πρόσκοποι και σημειώνουν:

“Αξίζει να σημειωθεί ότι πολίτης του Κάλαμου τηλεφώνησε στην Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Μαγνησίας ώστε να προβούμε σε αυτή τη διάσωση που δείχνει την εμπιστοσύνη απέναντι στον Προσκοπισμό και σε αυτό το πεδίο δράσης. Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθειά τους τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καλάμου Πηλίου και τους κατοίκους της περιοχής που μας βοήθησαν στο έργο μας.  Σκοπός μας είναι να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε βάζοντας και εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτόν”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το