Τοπικά

Διάρρηξη και βανδαλισμοί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου (photos)

 IMG_1827

Στόχος διαρρηκτών έγιναν το Σαββατοκύριακο οι εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Βόλου, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του πρώην παιδικού σταθμού Αρίωνα, στην περιοχή της Χιλιαδούς. Οι διαρρήκτες έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή και μία καρέκλα γραφείου, ενώ φεύγοντας άφησαν πίσω τους σοβαρές ζημιές και βανδαλισμούς, γεγονός που αφήνει υπόνοιες για σχεδιασμένη επίθεση. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες άνοιξαν το ψυγείο που υπήρχε στο χώρο και άδειασαν στο πάτωμα συσκευασίες γάλακτος που υπήρχαν σ’ αυτό, ενώ επίσης άδειασαν τα απορρυπαντικά που βρήκαν στο μπάνιο και άφησαν ανοιχτές τις βρύσες, με κίνδυνο να πλημμυρίσουν οι εγκαταστάσεις.

IMG_1822

IMG_1829

IMG_1824
Η διάρρηξη διαπιστώθηκε χθες Κυριακή, γύρω στις 8:30 το βράδυ, από δυο εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο και, σύμφωνα με μαρτυρίες στην e-thessalia.gr, οριακά αποφεύχθηκε ο πλημμυρισμός του κτιρίου. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ενδεχομένως να έδρασαν το μεσημέρι της Κυριακής. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και κλιμάκιο της σήμανσης μετέβη σήμερα στις εγκαταστάσεις, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρέθηκαν αποτυπώματα.
‘Όλα αυτά δημιουργούν υποψίες για σχεδιασμένη ενέργεια και πρόθεση να προκαλέσουν καταστροφές», υποστήριξαν στην e-thessalia.gr στελέχη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Σημειώνεται ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχουν τις υπηρεσίες τους 45 καθηγητές, ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρακολουθούν μαθήματα περίπου 70 μαθητές.

IMG_1826

IMG_1828

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το