Τοπικά

Διάρρηξη από Αχ. Μπέο καταγγέλλει τώρα και το Νοσοκομείο

IMG_2109

Μετά από τη διεύθυνση του 1ου ΕΠΑΛ, και η διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου καταγγέλλει διάρρηξη από το δήμο Βόλου, αυτή τη φορά του πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας. Με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου καταγγέλλουν οτι το Σάββατο παραβιάστηκε η συρόμενη πόρτα του χώρου στάθμευσης, μία ημέρα μετά τον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε για την αξιοποίηση του χώρου.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου είχε υποστηρίξει από την αρχή οτι ο καθαρισμός έγινε από τις υπηρεσίες του νοσηλευτικού ιδρύματος και οτι η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Βόλου κλήθηκε μόνο για την απομάκρυνση των απορριμμάτων. Ωστόσο, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος δήλωσε το πρωί οτι με πρωτοβουλία του «εισέβαλλε» στο οικόπεδο του Αχιλλοπούλειου, αφού η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει εγγράφως η δημοτική αρχή. Σημειώνεται οτι ο δήμος Βόλου προχώρησε και σε διαμόρφωση του χώρου με πίσσα και, μάλιστα, τις εργασίες επέβλεψε συγγενικό πρόσωπο αντιδημάρχου, χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα.
Στην ανακοίνωσή τους, πάντως, τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου προειδοποιούν οτι οι λεονταρισμοί από οποιαδήποτε αυτόκλητο υπερασπιστή της τάξης και της νομιμότητας θα αντιμετωπιστούν από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου και της συντεταγμένης πολιτείας.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου
Κατόπιν εγγράφου του Δήμου Βόλου για τον καθαρισμό του οικοπέδου ιδιοκτησίας του νοσοκομείου που βρίσκεται επί της οδού Όγλ και Αλεξάνδρας, για λόγους καθαριότητας και αισθητικής, υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου καθάρισαν το οικόπεδο.
Στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία του νοσοκομείου ζήτησε από την ομόλογό της του Δήμου Βόλου την απομάκρυνση των σκουπιδιών και των παλαιών κατασκευών που είχαν συσσωρευτεί, όπως απαιτεί η συνήθης πρακτική. Το οικόπεδο σφραγίστηκε και κλειδώθηκε με λουκέτα από τις Υπηρεσίες του νοσοκομείου μας, προκειμένου το νοσοκομείο να προβεί σε διαγωνισμό για ενοικίαση του χώρου αυτού για parking αυτοκινήτων υλοποιώντας απόφαση του Συλλογικού Οργάνου Διοίκησης που είναι το Διοικητικό μας Συμβούλιο.
Το οικόπεδο κλειδώθηκε την Παρασκευή 28-11-2014. Το Σάββατο 29-11-2014 υπηρεσιακοί παράγοντες διαπίστωσαν την παραβίαση, αφαίρεση και κλοπή της κεντρικής συρόμενης πόρτας επί της οδού Αλεξάνδρας, καθώς και την καταστροφή των λουκέτων.
Σχετική καταγγελία έγινε από το διοικητή του νοσοκομείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου το Σάββατο 29-11-2014 το βράδυ.
Αυτά για το ιστορικό της υπόθεσης. Όσον αφορά τα επόμενα βήματα δηλώνουμε προς κάθε αποδέκτη και προς την κοινωνία του Βόλου συνολικά, τα παρακάτω:
1. Το νοσοκομείο ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες πλειοδοτικό διαγωνισμό για την ενοικίαση του οικοπέδου ως parking στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του νοσοκομείου μας.
2. Κάθε προσπάθεια για εισβολή και λεονταρισμούς από οποιαδήποτε αυτόκλητο υπερασπιστή της τάξης και της νομιμότητας θα αντιμετωπιστεί όχι μόνο από τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου, αλλά φανταζόμαστε και ελπίζουμε, από τη συντεταγμένη πολιτεία, τα όργανα και τους θεσμούς της.

Δήλωση Αχ. Μπέου
Σε δήλωση του για το θέμα ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος τόνισε: «Στείλαμε μια επιστολή για να καθαριστεί ο χώρος, δεν καθαρίστηκε και με το δικαίωμα που μας δίνει ο Νόμος, τον καθαρίσαμε και τον παραδώσαμε στο Νοσοκομείο, με τη διαβεβαίωση του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Καραμπάτσα, ότι μέχρι τέλος της εβδομάδα θα πάρει το «πράσινο φως» από τα κεντρικά και θα κάνει ανοιχτό διαγωνισμό. Ο Δήμος θα επέμβει για να το πάρει και να το δώσει στους πολίτες. Άμα υπήρχε συνεννόηση θα τελειώναμε σε επτά μήνες, εμείς τελειώσαμε σε δύο ώρες. Μπαίνουμε καθαρίζουμε και φεύγουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το