Τοπικά

Διαψεύδουν τον Χαλέβα για το Γενικό Πολεοδομικό του στρατοπέδου στη Νέα Ιωνία – “Λέει ανακρίβειες και κάνει δήθεν ενημέρωση”

Ο Κώστας Χαλέβας επέρριψε χθες ευθύνες στο Πανεπιστήμιο γιατί σύμφωνα με τον ίδιο έχει αλλάξει το Γενικό Πολεοδομικό και δεν προβλέπει πανεπιστημιακές χρήσεις στο στρατόπεδο Γεωργούλα. Το Γενικό Πολεοδομικό σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Σταμπουλή δεν έχει αλλάξει και επιτίθεται στον κ. Χαλέβα τονίζοντας πως παραπληροφορεί με ανακρίβειες. Οκ. Σταμπουλής παρουσιάζει το εδάφιο του ΓΠΣ που δεν έχει αλλάξει οπως ισχυρίστηκε ο Κ. Χαλέβας από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη:

Με ανακρίβειες προσπαθούν να μην αντικατασταθεί το στρατόπεδο από πανεπιστημιακές δραστηριότητες (εκπαίδευση και έρευνα) και ένα σύγχρονο πόλο ανάπτυξης (π.χ. τεχνολογικό πάρκο).
Στο σχετικό ΦΕΚ (τεύχος Α.Α.Π., αρ. φύλλου 237/04.11.2016), στη σελ. 2579, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, για τη Ν. Ιωνία: «η αξιοποίηση τμήματος του υφιστάμενου στρατοπέδου ως Διοικητικού – Εμπορικού Κέντρου με πρόσθετες επιτρεπόμενες χρήσεις εκπαίδευσης και έρευνας, ενώ το υπόλοιπο (και σαφώς μεγαλύτερο) τμήμα χαρακτηρίζεται ως χώρος αστικού πρασίνου Οι λειτουργίες αυτές ολοκληρώνουν τις σημαντικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις που υφίστανται στην Ν. Ιωνία: το υφιστάμενο Δημοτικό Πολιτιστικό Πάρκο, το νεκροταφείο (που θα αποτελέσει μελλοντικό χώρο πρασίνου) και βορειότερα, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου βρίσκονται το Πανθεσσαλικό Στάδιο και Αθλητικό Κέντρο. Προκύπτει έτσι μια συγκέντρωση ιδιαίτερα σημαντικών κεντρικών και κοινωφελών λειτουργιών στην ‘καρδιά’ της Ν. Ιωνίας, με υπερτοπική εμβέλεια για το σύνολο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και ευρύτερα. Παράλληλα, ενισχύονται τα χαρακτηριστικά της ‘συνεκτικής πόλης’, που έχει τεθεί ως βασικός στόχος της μελέτης ΓΠΣ από τον υπερκείμενο σχεδιασμό…».
Άμα δεν έχεις όραμα για τον τόπο σου, κάνεις δήθεν ενημέρωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το