Τοπικά

Διαψεύδουν παραίτηση του Συντονιστικού της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

«Μαίνεται» ο πόλεμος στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Η πλειοψηφία του Συντονιστικού αμφισβητεί την Ολομέλεια και διαψεύδει ότι έχει αποχωρήσει οικειοθελώς. Καταγγέλλει, για μια ακόμα φορά, την κατοχή της ιστοσελίδας και του λογοτύπου της Επιτροπής από μία μικρή ομάδα που, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Συντονιστικού, ήδη συνδιαλέγεται με κομματικούς χώρους που στο παρελθόν διέσπασαν ξανά τον αγώνα της Επιτροπής.

Η σχετική ανακοίνωση:
Μέσα στον Φεβρουάριο προτάθηκε από τη φερόμενη ως «Ολομέλεια» να γίνει διαδικτυακή Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021 για να ψηφιστεί ο κανονισμός λειτουργίας της Επιτροπής Πολιτών Αγώνα Βόλου.

Το Συντονιστικό συμφώνησε αφού πρώτα δέχτηκε κάλεσμα μέλους του για διαδικτυακή συζήτηση για να συζητηθούν τα θέματα της Συνέλευσης. Τη απόγευμα της ίδιας ημέρας, το μέλος ανακάλεσε την πρόσκληση του και δεν συμμετείχε μαζί με άλλα δύο μέλη στη συνάντηση του Συντονιστικού.

Στις 3/3 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η ανοιχτή Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών Βόλου με 45 συμμετοχές συμπολιτών μας αλλά και εκπροσώπους άλλων κινημάτων, όπου ψηφίστηκε ο κανονισμός λειτουργίας βασιζόμενος στις αρχές της Αμεσοδημοκρατίας που καθιστούν τη Γενική Συνέλευση κύριο όργανο και εκδόθηκε αναλυτικό δελτίο τύπου.

Με αυτό πληροφορήσαμε δημόσια τους συμπολίτες μας ότι 3 μέλη του 9μελους Συντονιστικού με αυθαίρετη, αδικαιολόγητη και αντιδημοκρατική τους ενέργεια, άλλαξαν τους κωδικούς ίντερνετ της ιστοσελίδας μας και του email, και κατέβασαν τις ανακοινώσεις της πλειοψηφίας και άρα της νόμιμης έκφρασης του Συντονιστικού που είχε εκλεγεί από την ανοιχτή συνέλευση τον Σεπτέμβριο του 2020. Έκτοτε και μέχρι τώρα 11μμ 10/3/2021 συνεχίζεται αυτή η εκτροπή.

Την ίδια μέρα αυτά τα 3 μέλη συγκάλεσαν τη δική τους συνέλευση όπου δεν ψηφίστηκε κανένας κανονισμός λειτουργίας καθώς δήλωσαν ότι τις αποφάσεις δεν τις παίρνει η Γενική Συνέλευση αλλά μία κλειστή ολομέλεια.

Σε πρόσφατη ονομαστική ανακοίνωση τους ισχυρίζονται ότι το Συντονιστικό έχει αποχωρήσει «οικειοθελώς».

Αυτός ο ισχυρισμός είναι ένα ΨΕΜΑ.

Αν ήταν έτσι θα το κοινοποιούσαμε εμείς πρώτοι, δημόσια με δελτίο τύπου.
Αν ήταν έτσι δεν χρειαζόταν η υφαρπαγή της ιστοσελίδας, που συνεχίζεται και μάλιστα έχει αφαιρεθεί μέχρι και η δυνατότητα σχολιασμού στις αναρτήσεις της.

Καθώς ο 4ετης αγώνας που διεξάγουμε παραμένει αδικαίωτος με πολλά ανοιχτά μέτωπα, παραθέτουμε τις κυριότερες δράσεις μας, σαν ένα δημόσιο απολογισμό που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν αποχωρήσαμε αλλά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τον καθαρό αέρα της πόλης μας πιο δυνατοί από ποτέ:
* Τον Σεπτέμβριο, στις Σταγιάτες, συναντηθήκαμε με την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΜΈΡΑ 25 και από την χρήσιμη αυτή συνάντηση προέκυψε η προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος με καταγγελία, που για την σύνταξη της εργάστηκαν επί δύο μήνες τα δήθεν παραιτηθέντα μέλη του Συντονιστικού.

* Στο ίδιο διάστημα απευθύναμε έγγραφη πρόταση στους κυριότερους μαζικούς φορείς της πόλης μας, για κοινή προσφυγή στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρωθεί η κατασκευή εργοστασίου RDF από τον Δήμο Βόλου.

* Με τη βοήθεια εθελοντών δικηγόρων συμμετείχαμε στη δημιουργία του συλλόγου «Πολίτες της Μαγνησίας», με σκοπό τη νόμιμη συλλογή χρημάτων που θα βοηθήσει τις νομικές μας πρόσφυγες.
Τον Δεκέμβριο ο σύλλογος έκανε την πρώτη του συνέλευση και εξέλεξε το πρώτο Δ. Σ. του. Οι εργασίες του έγιναν στην αίθουσα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας, η οποία ευγενώς φιλοξενεί από τότε την δραστηριότητα της Επιτροπής Αγώνα.

* Στις 25 Νοεμβρίου το Συντονιστικό κατέθεσε μήνυση ενάντια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για παράβαση καθήκοντος, εξ αιτίας της έλλειψης δικτύου μετρητών της αέριας ρύπανσης.

* Τον Ιανουάριο, με την φροντίδα της Επιστημονικής μας Ομάδας τίθενται σε πειραματική λειτουργία οι δύο πρώτοι σταθμοί μέτρησης ποιότητας του αέρα που κατασκευαστήκαν από τους δικούς μας επιστήμονες με χρήματα του κοινού μας ταμείου.

* Στις αρχές του Φεβρουαρίου απαντήσαμε θετικά στην πρόταση της ΠΠΜ για υποστήριξη της καταγγελίας της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την ρύπανση στον αέρα του περιβάλλοντος στον Βόλο.

* Τον ίδιο μήνα πήραμε μέρος ως προσκεκλημένοι, στην διαδημοτική συνεδρίαση των δήμων της δυτικής Θεσσαλονίκης που είχε ως κύριο θέμα τα αποτελέσματα των ερευνών που έκανε το ΠΑΚΟΕ γύρω από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ. Αμέσως μετά ανακοινώσαμε, με ειδικό άρθρο στα ΜΜΕ στους συμπολίτες μας στο Βόλο, τα σημαντικά αποτελέσματα.

* Σε όλο αυτό το διάστημα εκδώσαμε δεκάδες ανακοινώσεις και δελτία τύπου.
Εμφανιστήκαμε σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε διαδικτυακές συναντήσεις με όμορα κινήματα, και συγκαλέσαμε τις διαδικτυακές συνελεύσεις μας.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου συνεχίζει τη δράση της για την υλοποίηση των στόχων του κινήματος μας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα.

Καταγγέλλουμε, για μια ακόμα φορά, την κατοχή της ιστοσελίδας και του λογοτύπου μας από μία μικρή ομάδα που ήδη συνδιαλέγεται με κομματικούς χώρους που στο παρελθόν διέσπασαν ξανά τον αγώνα μας. Ευελπιστούμε να διορθωθεί άμεσα αυτή η δυσμενής κατάσταση, για να μην ξαναυπάρξουν ανούσιες και βλαβερές αντιπαραθέσεις και διασπάσεις στον κοινό αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων.
.
Ως νόμιμοι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου συνεχίζουμε τον αγώνα με διαφάνεια στη λειτουργία μας, με την στήριξη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το