Τοπικά

Διαψεύδει η Αστυνομία πως είχε αφήσει ελεύθερο τον φονιά της Μακρινίτσας την 1η Απριλίου – “Δεν είχαμε γνωμάτευση για εγκλεισμό”

Πηγές της Αστυνομίας στη Μαγνησία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του συνηγόρου του φονιά της Μακρινίτσας, κ. Βούλγαρη, σύμφωνα με τους οποίους ο 31χρονος οδηγήθηκε μετά από σοβαρό επεισόδιο με τη σύζυγό του στο τμήμα του Βορείου Πηλίου την 1η Απριλίου και μετά από δύο ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Βούλγαρη σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις  προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις και ερωτήματα για τον τρόπο διαχείρισης του ανθρώπου που απειλούσε τη ζωή της συζύγου του.
Όπως είπε ο κ. Βούλγαρης, υπήρχε από τις 11 Μαρτίου 2021 γνωμάτευση που ανέγραφε πως ο 32χρονος δράστης έχρηζε νοσηλείας, και την 1η Απριλίου ο ίδιος προκάλεσε ένα ακόμη επεισόδιο, με αποτέλεσμα η οικογένεια των αδικοχαμένων παιδιών να καταγγείλει το περιστατικό στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου. Η αστυνομία σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη προσήγαγε τον 32χρονο Δ.Ρ., ωστόσο 2 ωρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Η νέα αυτή αποκάλυψη δημιουργεί μια χαοτική κατάσταση όσον αφορά την απόδοση ευθυνών, και ο κ. Βούλγαρης πρόσθεσε ότι ακόμη και χθες ο δράστης ρωτούσε τι κάνει η σύζυγός του και ο αδελφός της. Όταν ο συνήγορός, του επανάλαβε ότι είναι νεκροί, ο 32χρονος ισχυρίστηκε ότι “λένε ψέματα, δεν υπάρχουν νεκροί και ότι καταδιώκουν τον ίδιο”.
Αστυνομικές πηγές διαψεύδουν τον συνήγορο και παρουσιάζουν τα δεδομένα από τα καταγεγραμμένα περιστατικά στα δελτία συμβάντων, με την επισήμανση πως τα επίσημα έγγραφα δεν παρερμηνεύονται.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, στις 15 Ιανουαρίου η δολοφονημένη Κωνσταντίνα ζητάει να οδηγηθεί για ψυχιατρική εξέταση ο σύζυγός της. Το αίτημά της διαβιβάζεται από την αστυνομία στην εισαγγελία και στις 23 Ιανουαρίου δίνεται εντολή εξέτασης. Την ίδια μέρα ο δολοφόνος παραλαμβάνεται από το σπίτι του και οδηγείται στο Νοσοκομείο του Βόλου. Οι αστυνομικοί διαβιβάζουν την εισαγγελική παραγγελία στην ψυχιατρική κλινική όπου έχουν μεταφέρει τον 31χρονο και σε λίγες ώρες λαμβάνουν απάντηση. Το έγγραφο σύμφωνα με τις πηγές ανέγραφε τα σύνδρομα από τα οποία έπασχε ο δράστης αλλά δεν είχε κριθεί αναγκαίος ο εγκλεισμός του.
Την 1η Φεβρουαρίου η Κωνσταντίνα ζητάει παρέμβαση από την αστυνομία για συστάσεις στον σύζυγό της καθώς την περίμενε έξω από το μάρκετ που εργαζόταν, την εξύβρισε και της έστελνε υβριστικά μηνύματα στο κινητό. Όντως, οι συστάσεις έγιναν.
Την 1η Απριλίου ο δράστης δημιουργεί επεισόδιο στο σπίτι της συζύγου του . Η αστυνομία καλείται αλλά δεν υποβάλλονται μηνήσεις από την οικογένεια. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ωστόσο καταθέτει η Κωνσταντίνα μήνυση για τις κακοποιητικές συμπεριφορές του συζύγου της. Ο δράστης αναζητείται, δεν εντοπίζεται και παρέρχεται το αυτόφωρο. Ο δράστης κυκλοφορεί ανενόχλητος και ελεύθερος περιμένοντας να… προσδιοριστεί δικάσιμος για τη μήνυση. Στις 5 Απριλίου έγινε το διπλό φονικό.
«Τις νομικές ενέργειες που είχαν γίνει εις βάρος του δράστη δεν τις γνωρίζουμε. Τα έγγραφα που η αστυνομία έχει στη διάθεσή της δεν επέβαλλαν εγκλεισμό του δράστη και δεν υπάρχει γνώση άλλου εγγράφου», τόνισαν οι πηγές της αστυνομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το