Τοπικά

Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ – Έλαβαν τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής 30 οικογένειες στον Βόλο

Άρχισε χθες η διανομή τροφίμων και προϊόντων προσωπικής υγιεινής στους δικαιούχους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ) και σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσήλθαν στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου 30 άτομα. Συνολικά, οι δικαιούχοι στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς- Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου φτάνουν τις 3.846 οικογένειες, ενώ οι ωφελούμενοι αγγίζουν τις 10.000 άτομα.

Η χθεσινή πρώτη ημέρα της διανομής κύλησε χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νατάσσα Μορφογιάννη, η οποία ανέφερε πως «η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι. Μέχρι την Παρασκευή θα διανέμονται τρόφιμα και άλλη είδη στις μονογονεϊκές οικογένειες» προσέθεσε η ίδια.

Να αναφερθεί ότι στους δικαιούχους διανέμονται 6 συσκευασίες με φασόλια, 7 με φακές, 6 με ζάχαρη, 17 με ζυμαρικά, 4 με πελτέ, 10 με γάλα εβαπορέ, 2 σαμπουάν, 2 οδοντόκρεμες, 3 υγρά πιάτων, 2 υγρά γενικής χρήσης και 2 σκόνες πλυντηρίου.

Η διανομή γίνεται καθημερινά και ώρες 09:00 – 16:00 στον χώρο πλησίον του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στην οδό Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη (κτίριο Κάραγατς) και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους, οι δικαιούχοι θα προσέρχονται στον χώρο μόνο κατόπιν της τηλεφωνικής ενημέρωσής τους για την ώρα και ημέρα προσέλευσής τους.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο πιστοποίησης ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή το Διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Εάν η παραλαβή δε μπορεί να πραγματοποιηθεί για σοβαρούς λόγους από τον ωφελούμενο  ή  μέλος της οικογένειάς του, τα προϊόντα θα μπορεί να παραλάβει τρίτο πρόσωπο  προσκομίζοντας εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του ωφελούμενου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο «οι δικαιούχοι θα πρέπει να διαθέτουν μεταφορικό μέσο, καθώς όλα τα προϊόντα που θα λάβουν έχουν βάρος από 60 έως 100 κιλά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το