Κόσμος

Διάγγελμα Ομπάμα για το μεταναστευτικό

obama

Διάγγελμα για το μεταναστευτικό και για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του συστήματος ασφαλείας των συνόρων και ένταξης των μεταναστών, αναμένεται να απευθύνει στον αμερικανικό λαό ο Μπαράκ Ομπάμα αύριο Πέμπτη, στις 8 το βράδυ τοπική ώρα (03:00 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας), όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος, μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook.
Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση αυτή, ο Ομπάμα αναφέρει ότι θα επεκταθεί σχετικά με το ζήτημα αυτό σε μια ομιλία που θα εκφωνήσει στο γυμνάσιο Ντελ Σολ του Λας Βέγκας (Νεβάδα, δυτικές ΗΠΑ) την Παρασκευή.
«Όλοι συμφωνούν ότι το σύστημα για τη διαχείριση της μετανάστευσης είναι προβληματικό. Δυστυχώς, η Ουάσινγκτον έχει επιτρέψει το πρόβλημα αυτό να κακοφορμίζει για πολύ καιρό», ανέφερε ο Ομπάμα στο βίντεο αυτό.
«Έτσι, αυτά στα οποία πρόκειται να αναφερθώ αναλυτικά είναι τα πράγματα που μπορώ να κάνω με βάση τη δικαιοδοσία μου ως πρόεδρος ώστε το σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα, ενώ παράλληλα θα συνεχίσω να εργάζομαι από κοινού με το Κογκρέσο για να το ενθαρρύνω να καταλήξει σε ένα συνεκτικό νομοσχέδιο με τη στήριξη και των δύο κομμάτων, που θα επιλύσει το πρόβλημα στο σύνολό του», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Νωρίτερα, πηγές ενήμερες για τα σχέδια της αμερικανικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο Ομπάμα θα εξαλείψει την απειλή απέλασης για περίπου 5 εκατομμύρια μετανάστες οι οποίοι ζουν παράτυπα στη χώρα.
Τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει ο Ομπάμα ότι προωθεί με διάταγμα θα συμπεριλάβουν επίσης την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουν τη βοήθεια στα πρόσωπα που ζουν χωρίς άδεια στις ΗΠΑ από την παιδική τους ηλικία, σύμφωνα με μια από τις πηγές.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το