Τοπικά

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της οδού Καραμπατζάκη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τη αντίδρασή της στην πρόθεση της δημοτικής αρχής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη εκφράζουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι καλούν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

 

 
«Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σκοπό τη λειτουργία των παρόχθιων οδών του Κραυσίνδωνα, Ζάχου και Καραμπατζάκη, ως κυκλοφοριακού “ζεύγους” που συνδέει τις οδούς Αθηνών και Λαρίσης με την Περιφερειακή Οδό, προωθεί η δημοτική αρχή Βόλου.
Συγκεκριμένα, προτείνεται η οδός Καραμπατζάκη να μονοδρομηθεί από τον κόμβο την Περιφερειακής Οδού έως την Λεωφ. Ειρήνης, με φορά προς τη Λεωφ. Ειρήνης, καταργώντας στην ουσία τις μέχρι τώρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διαμόρφωση που έγιναν στα πλαίσια της ανάπλασης του Κραυσίδωνα. Όπως θα θυμάστε, το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα life της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πλέον η οδός Καραμπατζάκη θα λειτουργεί ως ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ καταργώντας την όποια προσπάθεια μέχρι τώρα έχει γίνει από πολίτες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας καιπολλούς φορείς, για τη διαφύλαξη και ανάδειξη αυτού του σημαντικού για την πόλη χώρου. ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ στην διέξοδο των δημοτών –κυρίως της Νέας Ιωνίας αλλά και του Βόλου- στον παρόχθιο χώρο, στο περπάτημα μικρών και μεγάλων, στον αθλητισμό, στη βόλτα των ζώων της περιοχής και όχι μόνο, εν ολίγοις, αντί να δημιουργούνται ανάλογοι χώροι που συνδυάζουν, τον πεζό, το ποδήλατο, την τοπική κυκλοφορία του αυτοκινήτου έχοντας επίκεντρο τον άνθρωπο. Έρχονται οι φωστήρες της δημοτικής αρχής να καταργήσουν τη μόνη καθημερινή διέξοδο των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον παρόχθιο της οδού Καραμπατζάκη για αναψυχή και ανάσα… Μόνο ντροπή τους αρμόζει!!! Να μην τους αφήσουμε!!! Διαμαρτυρηθείτε!!!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το