Τοπικά

Διαμαρτύρονται οι οδηγοί ταξί για τα νέα μέτρα – Ζητούν να μεταφέρουν περισσότερους από έναν επιβάτες

Να μπορούν να μεταφέρουν αντί για έναν επιβάτη, όπως ισχύει τώρα, δύο επιβάτες, ζητούν οι οδηγοί ταξί του Βόλου και πανελλαδικά οι οποίοι μέσα στην περίοδο της πανδημίας έχουν δει τη δουλειά τους να μειώνεται πάνω από 90%.

Στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα, παραμένει για τα ταξί η υποχρέωση μεταφοράς ενός μόνο επιβάτη, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των οδηγών.
Η μετακίνηση με δύο επιβάτες επιτρέπεται στους συνοδούς ασθενών για το Νοσοκομείο ή για τον γονέα με το ανήλικο παιδί.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βόλος Taxi κ. Ευδόκιμος Πασχαλίδης δήλωσε πως «ο κλάδος μας είναι ανάστατος μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που μας υποχρεώνει για έναν επιβάτη ανά κούρσα. Εμείς θέλουμε το ταξί να είναι ένα προσβάσιμο και οικονομικό μέσο για τον κόσμο. Δηλαδή ένα ζευγάρι που θέλει να μετακινηθεί κάπου, θα πρέπει να κάνει δύο δρομολόγια με ταξί και όχι με ένα, έχοντας έτσι και την αντίστοιχη οικονομική επιβάρυνση. Παραδοσιακά στα ταξί μπορούσαν και έμπαιναν δύο άτομα. Μάλιστα από τις 4 Μαΐου οι οδηγοί και οι πελάτες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, επομένως μπορεί να περιοριστεί ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος».

Εξαιτίας της πανδημίας οι μετακινήσεις των πολιτών περιορίστηκαν στο ελάχιστο και αυτό επέφερε μεγάλες επιπτώσεις στα έσοδα των ταξί. «Υπολογίζουμε πάνω από 90% την απώλεια δουλειάς για τα ταξί. Μέχρι και πριν δεκαπέντε μέρες κυκλοφορούσαν στον Βόλο, μόλις 20 ταξί, μετά υπήρξε μια αλλαγή στην ψυχολογία και όλα τα ταξί πλέον είναι έξω. Βέβαια μετά τις 6-7 το απόγευμα δεν υπάρχει δουλειά. Την περασμένη Κυριακή υπήρξαν συνάδελφοι που περίμεναν και πέντε ώρες για να κάνουν ένα δρομολόγιο» ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης και πρόσθεσε πως «από Δευτέρα ξεκινά μια δύσκολη περίοδος, ενώ έχουμε ήδη στην πλάτη μας δέκα χρόνια κρίσης».

Το καλοκαίρι για τους οδηγούς ταξί ήταν μια περίοδος που αυξανόταν η δουλειά τους. Η αγωνία και η ανησυχία τους είναι πως φέτος η κατάσταση το καλοκαίρι θα θυμίζει από την άποψη επιβατικής κίνησης, μάλλον… χειμώνα.
«Εμείς το καλοκαίρι μεταφέραμε κόσμο για τη νυχτερινή τους διασκέδαση που για φέτος δεν ξέρουμε, τι θα γίνει. Αν θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα και με πόσο κόσμο. Επίσης υπήρχε κινητικότητα από τους τουρίστες που αποβιβάζονταν στο υπεραστικό ΚΤΕΛ και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και εμείς τους μεταφέραμε στο λιμάνι για να ταξιδέψουν στα νησιά, όπου επίσης είναι άγνωστο, τι θα προκύψει με τον τουρισμό. Απώλειες μπορεί να υπάρξουν ακόμη και με τους ξένους τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια που προσέγγιζαν τον Βόλο και εμείς τους εξυπηρετούσαμε. Ανησυχούμε, μήπως το καλοκαίρι μειωθεί το επιβατικό κοινό και βρεθεί στα επίπεδα του χειμώνα» ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης.

Επίσης τόνισε πως «οι εργαζόμενοι τους οποίους απασχολούν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, μπήκαν σε αναστολή εργασίας. Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός πλήρωσε κανονικά το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους και δεν το άφησε για το καλοκαίρι. Ακόμη ο κλάδος των επαγγελματιών οδηγών ταξί έχει ενταχθεί στους ΚΑΔ για την καταβολή των 800 ευρώ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το