Τοπικά

Διαμαρτύρονται κάτοικοι και επαγγελματίες της Συκής για τις ζημιές στο οδικό δίκτυο

Πολλές οι διαμαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών του τουρισμού της Συκής Πηλίου για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και ιδίως στους δρόμους που οδηγούν στις δύο όμορφες παραλίες της περιοχής, το Ποτόκι και την Πανταζή Άμμο, οι οποίες είναι οι πιο κοντινές από την πλευρά του Αιγαίου από τον Βόλο. Οι ίδιοι μιλούν για επικίνδυνα σημεία στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες και κάνουν λόγο για αποκλεισμό για τους επισκέπτες.

Η Συκή Πηλίου είναι ένα γραφικό χωριό σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από τον Βόλο σε υψόμετρο 290 μέτρων, με θέα προς το Αιγαίο και τις Σποράδες, ενώ στην απογραφή του 2011 καταγράφηκαν 477 κάτοικοι. Αρκετοί από αυτούς ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού και περιμένουν το καλοκαίρι τους τουρίστες, Έλληνες και ξένους, για να δουλέψουν τους τρεις μήνες.
Κάτοικοι και επαγγελματίες διαμαρτύρονται για την κατάσταση και τον αποκλεισμό των δύο όμορφων παραλιών της περιοχής, το Ποτόκι και την Πανταζή Άμμο, στις οποίες δεν μπορούν να φτάσουν με αυτοκίνητο οι επισκέπτες, αφού έχουν κοπεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και τα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Φεβρουαρίου.
Επαγγελματίας του κλάδου του τουρισμού τόνισε ότι έγινε δέκτης παραπόνων επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, οι οποίοι δεν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το Ποτόκι, ενώ για την Πανταζή Άμμο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για όσους το επιχειρήσουν.

Τα «πυρά» των κατοίκων και των επαγγελματιών στρέφονται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και προς τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο που δεν προχώρησαν σε επιδιόρθωση των επικίνδυνων σημείων, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να πάνε στις παραλίες να αναγκάζονται να περπατάνε αρκετή απόσταση.
Άλλος επαγγελματίας της περιοχής τόνισε ότι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος επισκέπτες έφταναν στη Συκή πηγαίνοντας προς τις παραλίες, απογοητεύτηκαν και έφυγαν για άλλες πολιτείες…
«Αν χάσουμε το φετινό καλοκαίρι, χαθήκαμε. Δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές. Εκτός ότι έρχονται επισκέπτες και φεύγουν, υπάρχει και το πρόβλημα της δυσφήμησης της περιοχής. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να υπάρχει πρόσβαση στο Ποτόκι και την Πανταζή Άμμο και να επιδιορθωθούν τα επικίνδυνα σημεία. Πρόκειται για δύο όμορφες παραλίες που είναι οι πιο κοντινές από τον Βόλο από την πλευρά του Αιγαίου» ανέφερε ο ίδιος.

Κάτοικοι και επαγγελματίες του τουρισμού ζητούν έστω και στο και πέντε να γίνουν έργα για την ομαλή πρόσβαση των επισκεπτών στις παραλίες για να μη χαθεί το καλοκαίρι.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Β. Τσιρέμπολος ανέφερε ότι σύντομα και συγκεκριμένα τις επόμενες ημέρες μηχάνημα θα επιδιορθώσει όποιες ζημιές έχουν δημιουργηθεί και θα απομακρυνθούν πέτρες και φερτές ύλες που έχουν πέσει στους δρόμους για τις παραλίες Ποτόκι και Πανταζή Άμμο από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το