Τοπικά

Διαμαρτύρονται για την απόφαση απαγόρευσης της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων

Το Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν. Μαγνησίας, με αφορμή την υγειονομική κρίση, στηρίζει τις διεκδικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων (ΠΟΚΔΙΣ) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η Ομοσπονδία με επιστολή της προς την Υπουργό Παιδείας, που κοινοποιείται στους Υφυπουργούς Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, διαμαρτύρεται για την απόφαση απαγόρευσης της λειτουργίας των σχολικών κυλικείων και ζητεί άμεσα μια συνάντηση μαζί της, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιο θα είναι το επαγγελματικό και οικονομικό μέλλον του κλάδου.

Σημειώνεται ότι είναι ο κλάδος των επαγγελματιών που έκλεισε πρώτος από τις 10 Μαρτίου μαζί με τη εκπαίδευση και είναι ο μόνος κλάδος που θα παραμείνει κλειστός. Οι επαγγελματίες των κυλικείων δεν θα δουλέψουν καθόλου, παρά μόνο από τον Σεπτέμβριο εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) με την Πρόεδρο του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ν.Μαγνησίας, επιβεβαιώθηκε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο ενώ δεν έχουν δημοσιευθεί μέτρα ελάφρυνσης για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου των Κυλικείων. Οι επαγγελματίες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο είναι αγανακτισμένοι, καθώς έχουν εργασθεί μόνο 70 ημέρες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2019 – 2020 , σε σύνολο των 180 ημερών. Οι οικονομικές επιπτώσεις αφορούν τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών. Τα ερωτήματα που δημιουργούνται πώς, πότε και με ποιον τρόπο είναι πολλά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις μέχρι στιγμής. Θα υπάρξει μέλλον για τον κλάδο των κυλικείων; Και αν ναι τότε ποιο και πως θα είναι;

Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΜ, είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν αποφάσεις και μέτρα που έστω και την ύστατη στιγμή θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων. Συγκεκριμένα για να μην καταρρεύσουν ολοσχερώς οι επαγγελματίες εκθέτουν τα αιτήματα τους:

1. Απαλλαγή Β’ Δόσης ενοικίου για την σχολική χρονιά 2019 – 2020
2. Απαλλαγή Ασφαλιστικών εισφορών για τους καλοκαιρινούς μήνες
3. Δυνατότητα λύσης σύμβασης μισθώματος και επιστροφή της εγγύησης
4. Παράταση επιδόματος 800€ για τους καλοκαιρινούς μήνες
5. Πάγωμα κάθε διαδικασίας διαγωνισμού για την εκμίσθωση σχολικού κυλικείου με την εξαίρεση των περιπτώσεων λύσης της σύμβασης εκ μέρους του εκμεταλλευτή
6. Παράταση διάρκειας συμβάσεων μισθωμάτων που λήγουν, εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι οι μισθωτές.

“Είναι εύλογα αιτήματα των επαγγελματιών ενός κλάδου που πραγματικά δεν γνωρίζει αν και πότε θα ανοίξει ξανά! Οι αρμόδιοι οφείλουν να αφουγκραστούν τα προβλήματα και να εξετάσουν τα αιτήματα τους, προκειμένου να επιβιώσουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειες τους”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το