Τοπικά

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη ΔΕΗ του Βόλου για τις αυξήσεις στα τιμολόγια

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην οδό Λαρίσης πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος έως και 20%.

Όπως ανέφερε το μέλος του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Κώστας Στεργίου, τα τελευταία 10 χρόνια τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί τουλάχιστον έως 150%.
«Είναι μια πολιτική που στρέφεται ενάντια στο εργατικό εισόδημα που έχει συρρικνωθεί δραστικά και εξυπηρετεί την απελευθέρωση της ενέργειας. Από αγαθό γίνεται ένα ακριβό εμπόρευμα για τον κάθε καταναλωτή». Σε δήλωσή του ο κ. Στεργίου υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρεί τάχιστα με την πολιτική της στην ιδιωτικοποίηση τόσο της ΔΕΗ με το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων, όσο και της ενέργειας προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κατήγγειλε επίσης πως με απόφαση ΣΥΡΙΖΑ το 2016, νομοθετήθηκε στη Βουλή το 50% του πελατολογίου της ΔΕΗ να περάσει σε ιδιωτικούς ομίλους. «Οι ιδιωτικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, θα αγοράζουν από τη ΔΕΗ κάτω του κόστους παραγωγής. Αυτή είναι η πραγματικότητα στη ΔΕΗ αλλά και η αιτία του μεγάλου χρέους που επικαλούνται. Καταδικάζουμε τις αυξήσεις και απαιτούμε καμία πώλησε σε ΔΕΔΔΗΕ- ΑΔΜΗΕ. Επιτέλους ο λαός πρέπει να βάλει στο στόχαστρο την πραγματικότητα που δημιουργεί τα προβλήματα» τόνισε.
Ο κ. Στεργίου επισήμανε ακόμη πως δεν πρέπει να γίνε καμία διακοπή ρεύματος σε εργάτη, άνεργο ή αυτοαπασχολούμενο. «Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες. Να πάει να εισπράξει τα χρήματα. Το να απειλείς μέσω των εισπρακτικών εταιρειών ένα άνθρωπο που τον έκαναν να είναι άνεργος ή απλήρωτος είναι απαράδεκτο» είπε χαρακτηριστικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το