Τοπικά

Διαμαρτυρίες οδηγών και πεζών για τον Περιφερειακό: “Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί” (photos)

Κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας από οδηγούς οχημάτων, αλλά και πεζούς που αρέσκονται να περπατάνε στον περιφερειακό δρόμο. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ελλείψεις και εγκατάλειψη, ενώ επισημαίνουν τη μη συντήρησή του, τονίζοντας ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Φρεάτια όμβριων υδάτων «φρακαρισμένα» από χόρτα και σκουπίδια, ενώ από άλλα «ξεπροβάλουν» ολόκληροι θάμνοι, χόρτα που έχουν θεριέψει και μειώνουν την ορατότητα κ.ά. είναι μόνο μερικά από τα χρόνια προβλήματα…

Βολιώτης που αρέσκεται να περπατά στον περιφερειακό δρόμο για την καθημερινή του άσκηση επικοινώνησε με τη «Θ», εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή του για την κατάσταση του περιφερειακού δρόμου, ιδίως από το ύψος του Φυτόκου έως την Ιωλκού.
Η «Θ» βρέθηκε χθες το μεσημέρι στον Περιφερειακό απαθανατίζοντας με τον φωτογραφικό φακό όσα ο Βολιώτης ανέφερε και όχι μόνο. Το «οδοιπορικό» άρχισε από την αρχή του Περιφερειακού στη Λαρίσης, από όπου σε ένα φρεάτιο όμβριων υδάτων «ξεπρόβαλε» ένα δέντρο…

Θάμνοι και κλαδιά βγαίνουν έως τον δρόμο

Σχεδόν όλα τα φρεάτια ήταν είτε γεμάτα με χόρτα και σκουπίδια είτε ακαθάριστα με αποτέλεσμα να βγαίνουν ολόκληροι θάμνοι. Σε αρκετά σημεία στη διαχωριστική νησίδα κλαδιά από δέντρα και θάμνους έβγαιναν έως τον δρόμο, ενώ ήταν τόσο μεγάλο το ύψος σε κάποιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στο ύψος της Κουντουριώτου, που αν ένας πεζός θέλει να διασχίσει τον περιφερειακό δρόμο από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, αυτό είναι επικίνδυνο λόγω μειωμένης ορατότητας. Στο ίδιο ύψος του περιφερειακού δρόμου, κάποιοι έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδιες ράμπες στη διαχωριστική νησίδα, ώστε να διασχίζουν κάθετα τον δρόμο με δίκυκλα.

Καμία ορατότητα για τον πεζό

Οδηγός που χρησιμοποιεί καθημερινά τον περιφερειακό δρόμο, σημείωσε ότι αυτός είναι αρκετά επικίνδυνος και μόνο περιφερειακός δεν μπορεί να «τιτλοφορείται». Ανέφερε επίσης ότι η επικινδυνότητα μεγαλώνει τις βραδινές ώρες με τον φωτισμό να είναι ελλιπέστατος, αν και υπάρχει η υποδομή.
Επισήμανε πως πρόκειται για έναν εγκαταλειμμένο δρόμο, χωρίς καμία συντήρηση, με τα χόρτα να έχουν θεριέψει σε πολλά σημεία, μειώνοντας την ορατότητα, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται από Βολιώτες και επισκέπτες.

Σκουπίδια και χόρτα στο φρεάτιο

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το