Ελλάδα

Διαμαρτυρίες για το lockdown χωρίς μέτρα προστασίας στη Θεσσαλονίκη

Την ώρα που σε όλη τη χώρα γίνεται μάχη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη μείωση των κρουσμάτων και στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κυριαρχεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του ιού, που – σύμφωνα με τους επιστήμονες – διαδίδεται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Ευόσμου και διαμαρτυρήθηκαν για την παράταση του αυστηρού lockdown στην περιοχή.
Μάλιστα, πολλοί από τους διαμαρτυρόμενους δεν φορούσαν μάσκες κατά του κορονοϊού: «Ξέρετε ότι η μάσκα είναι ιατρική πράξη και δεν μπορείτε να την επιβάλλετε και επικαλούμαι τη σύμβαση του Οβιέδο», σημείωσε ένας από αυτούς.

Ολα αυτά τη στιγμή που από τα 33 κρούσματα της αφρικανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη χώρα μας τα 22 έχουν καταγραφεί στον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού και μάλιστα ανάμεσα στους φορείς βρίσκονται στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, ιερείς αλλά και οδοντίατρος με ιατρείο στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή, εργαζόμενοι σε χώρους που είναι πολύ πιθανή η διασπορά της μετάλλαξης. «Πρέπει να περιορίσουμε εν τη γενέσει της την όποια υποτροπή της επιδημίας», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού, Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Συγκέντρωση κατά των μέτρων από εκατοντάδες άτομα στον Λευκό Πύργο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο εκατοντάδες αρνητές της μάσκας, των εμβολίων και των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό.
Οπως αναφέρει το OPEN TV, οι διαδηλωτές φώναξαν για ώρα συνθήματα κατά του κορονοϊού και στη συνέχεια έκαναν πορεία στη Νέα Παραλία και επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές ήταν πλαισιωμένοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια και λίγο μετά τις 18:00 διαλύθηκαν αφού πρώτα έριξαν πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το