Τοπικά

Διαμαρτυρίες για δυσοσμία στο πόσιμο νερό στα Καλά Νερά “Θ”

Σ15 Φ2 (3)

Έντονες είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στα Καλά Νερά, οι οποίοι επισημαίνουν ότι το νερό που φτάνει στις βρύσες τους από το φράγμα «Παναγιώτικο» έχει άσχημη οσμή, με αποτέλεσμα να μην το καταναλώνουν. Ουσιαστικά η ύδρευση των Καλών Νερών από το «Παναγιώτικο» έχει ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, καθώς παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη στον πίνακα της γεώτρησης, από την οποία υδροδοτούνταν το χωριό. Η αποκατάσταση της ζημιάς στον πίνακα αναμένεται να αποκατασταθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με κατοίκους των Καλών Νερών «η μυρωδιά στο νερό είναι απαίσια και στην ουσία δεν μπορούν να το πιούν. Ειδικά τις πρωινές ώρες εκτός από το χλώριο, το νερό που τρέχει από τις οικιακές βρύσες μυρίζει έντονα και φοβόμαστε να το καταναλώσουμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά και προσθέτουν: «Το νερό έρχεται από το φράγμα «Παναγιώτικο» εδώ και ένα μήνα περίπου, καθώς έχει παρουσιαστεί βλάβη στον πίνακα της γεώτρησης, από την οποία υδροδοτούνται τα Καλά Νερά. Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και μας απάντησαν ότι το νερό δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά η μυρωδιά είναι έντονη και άσχημη. Ζητούμε να αποκατασταθεί το πρόβλημα στον πίνακα της γεώτρησης και να ξαναπέσει στο δίκτυο ύδρευσης το νερό της, το οποίο είναι άριστης ποιότητας».
Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών κ. Κ. Γραμμένος, ο οποίος επιβεβαίωσε τη βλάβη στον πίνακα της γεώτρησης, από την οποία υδροδοτούνται τα Καλά Νερά. «Το πρόβλημα είναι ηλεκτρολογικό και ο πίνακας της γεώτρησης δεν μπορεί να δουλέψει. Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα που παρουσιάστηκε η βλάβη, αποφασίστηκε να δοθεί νερό στα Καλά Νερά από το «Παναγιώτικο», το οποίο είναι άριστο ποιοτικά, καθώς ελέγχεται και χλωριώνεται με βάση όσα προβλέπονται. Η μυρωδιά είναι καθαρά από τη χλωρίωση και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τη δημόσια υγεία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος, σχετικά με την αποκατάσταση του προβλήματος στον πίνακα της γεώτρησης, επισήμανε πως «την προηγούμενη Παρασκευή ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου ο προϋπολογισμός για το 2016 και προγραμματίζεται η αντικατάσταση του πίνακα της γεώτρησης. «Εκτιμώ ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου το θέμα θα έχει λυθεί» συμπλήρωσε ο κ. Γραμμένος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το