Τοπικά

Διαμαρτυρία τουριστικού πράκτορα στον Βόλο για εκδρομή σχολείου

Διαμαρτυρία τουριστικού πράκτορα του Βόλου για διαγωνισμό εκδρομής από σχολείο της περιοχής και τις προϋποθέσεις που έθετε, αλλά και για το ότι επιλέχθηκε ξενοδοχείο περιφερειακά σε μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας και όχι στο κέντρο της πόλης, με την τιμή να είναι ακριβότερη για το πρώτο από το δεύτερο.
Συγκεκριμένα, σχολείο του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου προχώρησε σε διαγωνισμό για εκδρομή σε μεγάλο αστικό κέντρο της Ελλάδας με τις προσφορές να κατατίθενται και να αποφασίζεται η επιλογή ξενοδοχείου περιφερειακά της πόλης.
Η διαμαρτυρία του τουριστικού πράκτορα, της οποίας έγινε αποδέκτρια η «Θεσσαλία», έγκειται στο γεγονός ότι επιλέχθηκε ένα ξενοδοχείο περιφερειακά της πόλης, που πρόκειται να εκδράμουν οι μαθητές του σχολείου, με τιμή μεγαλύτερη από αυτή ξενοδοχείου κεντρικά της πόλης.

Η απορία που εκφράζεται καταρχάς είναι πώς γίνεται ένα ξενοδοχείο της ίδιας κατηγορίας περιφερειακά μιας πόλης να είναι ακριβότερο από ένα ξενοδοχείο στο κέντρο αυτής.
«Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε στις σχολικές εκδρομές τα ξενοδοχεία του Βόλου πρέπει να είναι άδεια και να γεμίζουν τα ξενοδοχεία της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα των Αλυκών και των Καλών Νερών» αναφέρθηκε.
Μία ακόμη απορία που εκφράζεται, είναι για ποιον λόγο στην προκήρυξη του διαγωνισμού υπήρχε ο όρος για ξενοδοχείο περιφερειακά της πόλης.
Άλλη απορία είναι αν στην επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών υπήρχε εκπρόσωπος των γονέων του σχολείου και πώς αποφασίστηκε ένα ξενοδοχείο πιο ακριβό από ένα άλλο, με τους γονείς να επιβαρύνονται τη διαφορά στην τιμή.

Ο τουριστικός πράκτορας σημείωσε ότι πρώτη φορά συνάντησε περίπτωση εκδρομής σε μεγάλη πόλη και να προτιμά για τη διαμονή περιφερειακά της πόλης και όχι στο κέντρο, αναφέροντας ότι θα έπρεπε σε τέτοιες περιπτώσεις να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των μαθητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το