Τοπικά

Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς στο υποκατάστημα της “Πειραιώς”

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποίησε σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τα μέλη του Συλλόγου διατράνωσαν τον αγώνα τους για τη διεκδίκηση αναγκών απαραίτητων για την επιβίωση τους στην ύπαιθρο. Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς απαιτεί να μην κλείσει το υποκατάστημα της τράπεζας, να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, να επισκευαστεί και να στελεχωθεί με γιατρούς και νοσηλευτές, να καλυφθούν οι ελλείψεις από καθηγητές και να διορθωθούν τα προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος αναφέρει:
«Οι αγρότες του Πηλίου παλεύουμε αδιάκοπα ενάντια στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό μας. Τα προβλήματά μας συνεχώς οξύνονται και τα χωριά μας διαρκώς ερημώνουν. Ο αγώνας μας, είναι αγώνας επιβίωσης.
Με αφορμή το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, φαίνεται ολοένα με πιο δραματικό τρόπο η ανύπαρκτη παροχή υγείας-πρόνοιας-περίθαλψης για τον αγροτικό πληθυσμό που ζει στα χωριά. Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς είναι σε πλήρη εγκατάλειψη, καθώς παρουσιάζει προβλήματα στην κτηριακή υποδομή, αλλά και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα προστασίας. Από τις προηγούμενες επισκέψεις μας στο Κέντρο Υγείας μέχρι και σήμερα, τα προβλήματα παραμένουν και συνεχώς διογκώνονται. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μεγάλες ευθύνες για την υποβάθμιση και εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας και των περιφερειακών ιατρείων του Δήμου μας. Λόγω εγκατάλειψης του κτιρίου, πολλοί χώροι παραμένουν μη λειτουργικοί με αποτέλεσμα, εκτός απ’ τα έκτακτα περιστατικά, η πόρτα του Κέντρου Υγείας να είναι κλειστή, ενώ οι ασθενείς εξυπηρετούνται για τη συνταγογράφηση από το παράθυρο. Το μόνο που θα αντικρύσει κανείς μπαίνοντας στο Κέντρο Υγείας είναι διαρροές στο ταβάνι και κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά.
Επίσης, πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές της Ζαγοράς, της Μακρυράχης και του Πουριού με την τηλεκπαίδευση λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος στο Δήμο μας. Η τηλεκπαίδευση βέβαια εκτός από ρεύμα χρειάζεται και καθηγητές στους οποίους επίσης υπάρχει έλλειψη στο σχολείο μας.
Και το κερασάκι στην τούρτα έρχεται με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που είναι το μοναδικό στο Δήμο μας για να εξυπηρετεί πεντέμισι χιλιάδες κατοίκους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το