Τοπικά

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Συγκροτήθηκε χθες η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, με πλήθος κόσμου να εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση της ατμόσφαιρας του Βόλου, καθώς και για τις μελλοντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Μέσα από σύνθεση απόψεων συντάχθηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Επιτροπής, ορίστηκε πενταμελές συντονιστικό, ενώ η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 22-11-2017 προκειμένου να οργανωθεί, όπως τονίστηκε, ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της μονάδας παραγωγής SRF.

H Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καλεί τους πολίτες του Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13-11-2007 στις 18:00 στο Δημαρχείο του Βόλου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση.

Η ιδρυτική διακήρυξη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου:

Σήμερα 8 Νοεμβρίου 2017 οι πολίτες του Βόλου συγκροτούν Επιτροπή Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Θεωρούμε άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον την καύση πλαστικών, λυματολάσπης, μοριοσανίδων και άλλων αποβλήτων από τους απαρχαιωμένους κλιβάνους της βιομηχανίας που δεν έχει τις προδιαγραφές λειτουργίας, βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μηχανισμοί για τον επαρκή έλεγχό της. Τα σκουπίδια που θα καίγονται θα παράξουν διοξίνες, φουράνια, πτητικό υδράργυρο, θάλλιο και άλλες επικίνδυνες ουσίες που όχι μόνο θα τις εισπνεύσουμε, αλλά μετά από καιρό θα τις βρούμε μέσα στα φυτικά και γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.

Διεκδικούμε την υγιή διαχείριση των σκουπιδιών με στόχο την ανακύκλωση, την επανάχρηση, τη διαλογή στην πηγή από δημόσιες μονάδες επεξεργασίας υπό κοινωνικό έλεγχο. Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF στην περιοχή του XYTA Βόλου, που θα επεξεργάζεται τα σκουπίδια και θα τα στέλνει προς καύση στην ΑΓΕΤ. Με αυτόν τον τρόπο τα απορρίμματά μας, αντί να τα ανακυκλώνουμε, θα τα στέλνουμε προς καύση και θα μας επιστρέφονται ως καρκινογόνες ουσίες στον αέρα και στο πιάτο μας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της άδειας για καύση σκουπιδιών που έχει λάβει η ΑΓΕΤ από την κυβέρνηση. Απαιτούμε τη νομοθετική απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών σε όλη τη χώρα από οποιαδήποτε βιομηχανία.

Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σταματήσουμε την υποβάθμιση της ατμόσφαιρας της πόλης μας και της υγείας μας.
Λέμε ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. ΟΧΙ στη μονάδα παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου. ΝΑΙ στην Πρόληψη-Επανάχρηση-Ανακύκλωση των απορριμμάτων. ΝΑΙ στην ποιότητα ζωής.
Η υγεία μας πάνω από τα κέρδη τους

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το