Τοπικά

Διαμαρτυρία της Επιτροπής Πολιτών στην Εισαγγελία για το νέο φορτίο RDF στην ΑΓΕΤ

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι, στην Εισαγγελία Βόλου, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών με αφορμή την άφιξη νέου πλοίου φορτωμένου με RDF στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ. Η Επιτροπή κάνει λόγο για “νέο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας” και καταγγέλλει τη στάση της Περιφέρειας και του Δήμου Βόλου. Θα καταθέσει στην Εισαγγελία καταγγελία για το νέο πλοίο με το όνομα Altay και αίτημα για διακοπή της διαδικασίας εκφόρτωσης.

Όπως ειδικότερα αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Στις 28/7 το πλοίο Fiona με τη συγκάλυψη Αγοραστού-Κολινδρύνη – Μπέου και των διαβρωμένων υπηρεσιών τους, δραπέτευσε από τον Βόλο, ενώ θα έπρεπε να έχουν συλληφθεί, τόσο ο πλοίαρχος του πλοίου όσο και ο διευθυντής του αποτεφρωτήρα.
Θα έπρεπε επίσης να σταματήσει η εκφόρτωση των τοξικών/πιθανότατα ραδιενεργών αποβλήτων και να γίνει κατάσχεση στο πλοίο. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα σε σχέση με την κερδοφορία της πολυεθνικής γαλλο-ελβετικών συμφερόντων LAFARGE.
Σήμερα έφθασε νέο πλοίο, νέο επικίνδυνο φορτίο, νέο έγκλημα σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Η χθεσινή έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προς την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου δεν αφήνει αμφιβολίες για την ύποπτη προέλευση του FIONA και τις αλλοιώσεις της δορυφορικής παρακολούθησής του.
Σήμερα στις 13:00 η Επιτροπή Αγώνα θα κάνει νέα παράσταση διαμαρτυρίας στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ας είμαστε εκεί! Γιατί η υγεία μας έχει προτεραιότητα!!
Ο αγώνας ενάντια στα σχέδια της μαφίας – ντόπιας και διεθνούς-συνεχίζεται ολοένα και πιο δυναμικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το