Τοπικά

Διαμαρτυρία στον Άναυρο για ηχορύπανση – Περίοικοι αντιδρούν για τους “ρακετάδες”

Εφιάλτης για τους κατοίκους και τους λουόμενους της παραλίας του Αναύρου έχει γίνει η πολυμελής (άνω των 15) «παρέα» των ρακετάδων, η οποία κάθε απόγευμα χειμώνα και καλοκαίρι εξασκεί το αγώνισμα της επιθετικής ρακέτας.
Με αυθαίρετες κατασκευές (δίχτυα κ.λπ.), αλλά και εκτοπίζοντας τους λουόμενους από την παραλία, λες και ο χώρος αυτός τους ανήκει, διαταράσσει την ησυχία των κατοίκων και καταστρέφει την ηρεμία όσων βρίσκονται στην περιοχή.
Σε ποιο πολιτισμένο κράτος αλήθεια επιτρέπεται η επιθετική ρακέτα με συνεχή καρφιά σε κατοικημένη περιοχή και σε οργανωμένη παραλία; Επειδή πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και η ηχορύπανση στην περιοχή έχει φτάσει στο απροχώρητο πρέπει η Δημοτική Αρχή πρώτιστα, αλλά και όλοι οι αρμόδιοι να λάβουν τα μέτρα που χρειάζεται για να προστατευθούν οι λουόμενοι αλλά και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, επισημαίνεται σε ανακοίνωση περιοίκων.

Είναι απαράδεκτο δεκαπέντε άτομα με την εμμονή τους να διασκεδάζουν κάνοντας το χόμπι τους, να ενοχλούν και να υποβαθμίζουν την περιοχή έχοντας κάνει κατάληψη της παραλίας και υποχρεώνοντας τους κατοίκους της περιοχής να ανέχονται τον θόρυβο των ρακετών τους και τις φωνές τους κάθε απόγευμα 365 μέρες τον χρόνο, τονίζουν περίοικοι.
Απέστειλαν μάλιστα αρμοδίως το κατωτέρω έγγραφο:

«Κύριε δήμαρχε, κύριε αστυνομικέ διευθυντή, κύριε λιμενάρχα, κύριε πρόεδρε του ΟΛΒ, κύριε εισαγγελέα,
Επανερχόμενοι για μία ακόμη φορά, θέλουμε να σας κάνουμε γνωστή την προκλητική, απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση της χρήσης της παραλίας του Αναύρου, από περίπου είκοσι άτομα που ενοχλούν καθημερινά κατά τις ώρες κοινής ησυχίας παίζοντας δίπλα στον δρόμο και μπροστά από τις κατοικίες μας διαταράσσοντας τις ώρες ξεκούρασής μας.

Το πλήθος των συμμετεχόντων ατόμων (τους οποίους γνωρίζουμε πλέον) και η ανεξέλεγκτη χρήση δυνατών καρφιών (ανάμεσα στους λουόμενους το καλοκαίρι) με εκείνο τον εκκωφαντικό μονότονο ήχο στερεί με το «έτσι θέλω» και την εμμονή τους το δικαίωμα της ξεκούρασης της αναψυχής και της κοινής ησυχίας που δικαιούται ο κάθε πολίτης. Η σπαστική ενόχληση από τα μπαλάκια ακριβώς έξω από το παράθυρό μας καθίσταται ανυπόφορη και ματαίως κάθε μέρα επικαλούμεθα τα νόμιμα δικαιώματά μας. Η αστυνομία ειδοποιείται, αυτοί ειδοποιούμενοι άγνωστο με ποιον τρόπο σταματούν το παίξιμο λίγο πριν έρθει ή ρίχνουν τις ρακέτες τους κάτω μόλις την αντιληφθούν και μαζεύουν τις παράνομες κατασκευές τους. Τις περισσότερες δε φορές συνεχίζουν λίγη ώρα μετά την αποχώρηση της Αστυνομίας. Από ποιον άραγε έχουν πάρει άδεια και στήνουν κατασκευές με δίχτυα (αποκλείοντας τη χρήση π.χ. της καμπίνας), με βάσεις από μπετόν επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα όσων χρησιμοποιούν την αμμουδιά αλλά και μπαούλα με λουκέτα για να αποθηκεύουν τα σύνεργά τους όταν φεύγουν;

Παρά τις συχνές επισκέψεις της Αστυνομίας τα άτομα αυτά αδιαφορούν (πταίσμα είναι τι θα μας κάνουν λένε) συνεχίζουν καθημερινά την παρανομία της ηχορύπανσης σε ώρες κοινής ησυχίας και έχουν μεταβάλει σκόπιμα την παραλία σε αγωνιστικό προπονητικό κέντρο και κέντρο επίδειξης εις βάρος των λουομένων (το καλοκαίρι) και των κατοίκων της περιοχής όλο τον χρόνο. Όποιος δε από μας έχει τολμήσει να παραπονεθεί και να τους ζητήσει να σεβαστούν τις ώρες κοινής ησυχίας έχει δεχθεί υβριστική και συκοφαντική επίθεση με πλήθος «κοσμητικών» επιθέτων.
Επειδή αυτό είναι άδικο και κατάφορα επιζήμιο, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των λουομένων και να προστατευτούν οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν καθημερινά το πρόβλημα της ηχορύπανσης στις ώρες κοινής ησυχίας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το