Τοπικά

Διαμαρτυρία στην ΕΡΤ Βόλου λόγω λογοκρισίας -Τους απαγορεύθηκε η δημοσιοποίηση ειδήσεων … λόγω Λέσβου

Στην ΕΡΤ Βόλου σταμάτησαν να «ανεβάζουν» ειδήσεις στον διαδικτυακό ιστότοπο γιατί έτσι κι αλλιώς όλα τα γεγονότα υπόκεινται σε λογοκρισία…λόγω Λέσβου. Για την ακρίβεια σταμάτησαν να στέλνουν ειδήσεις καθώς τους ζητήθηκε πρώτα να περνούν από έλεγχο και μετά να ενημερώνεται η κοινή γνώμη.  Για την διαμαρτυρία και όσα συνέβησαν οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και την ΠΟΕΣΥ. Η διαμαρτυρία προέκυψε από το γεγονός ότι εδώ και λίγες ώρες οι δημοσιογράφοι όλων των περιφερειακών Μέσων της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ δεν μπορούν να ανεβάσουν καμία απολύτως είδηση.

Ο πέλεκυς της κυβερνητικής  λογοκρισίας έπεσε βαρύς εξαιτίας των επιχειρήσεων “νόμου και τάξης” στα νησιά της Χίου και τη Λέσβου.

Καμία είδηση δεν περνάει εάν προηγουμένως δεν ελεγχεί κεντρικά. Κεντρικά από το ραδιομέγαρο κόπηκε η πρόσβαση στην εντολή “publish” που έβλεπαν οι συντάκτες στην οθόνη του υπολογιστή τους και στη θέση της μπήκε το κουμπί “υποβολή για έλεγχο”. Αυτό για όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις που θέλουν να αναρτήσουν οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά Μέσα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα…Αφορμή για την επίταξη δημοσιότητας δόθηκε χθές όταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη ανέβασε στην ιστοσελίδα ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο νησί. Κεντρικά της ζητήθηκε να κατεβάσει την είδηση αλλά η δημοσιογράφος, ώς όφειλε, αρνήθηκε να το πράξει. Μετά από αυτό επιβλήθηκε άνωθεν λύση. Η είδηση από τη Λέσβο κατέβηκε κεντρικά από το ραδιομέγαρο.  Στη θέση της μπήκε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου για να υπάρχει απλά ως θέμα. Γιατί σε ότι αφορά στο ίδιο το περιεχόμενο, το ρεπορτάζ του ΑΠΕ ήταν εξίσου αποκαλυπτικό για τα όσα απαράδεκτα γίνονται από τις δυνάμεις καταστολής στο νησί.

Λίγες ώρες μετά οι δημοσιογράφοι των περιφερειακών Μέσων έχασαν την πρόσβαση στη δημοσιότητα για τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ τους. Γιατί το επικοινωνιακό σύστημα ελέγχεται κεντρικά στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το