Τοπικά

Διαμαρτυρία στα δικαστήρια του Βόλου ενάντια στις διώξεις για τους πλειστηριασμούς

Με δυναμική συμμετοχή συνδικαλιστών και εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου, η κινητοποίηση ενάντια στις διώξεις για τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών. Η γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ στο κάλεσμά της επισήμανε ότι: «Η κυβέρνηση δουλεύει για τα συμφέροντα των τραπεζών, των μεγαλοεργοδοτών, των επιχειρηματικών ομίλων. Για τα δικά τους κέρδη βγάζει στο σφυρί λαϊκές κατοικίες, τσακίζει εργατικά δικαιώματα, κυνηγάει στις πλάτες μας τα ματωμένα πλεονάσματα. Για λογαριασμό τους στέλνει εισαγγελείς, ΜΑΤ, λυτούς και δεμένους ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι για κινητοποιήσεις του Γενάρη, στέλνει κλήσεις σε απολογία τώρα που προχωράει σε νέο μπαράζ πλειστηριασμών. Είναι όμως βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω».
Τις προηγούμενες μέρες η ανακοίνωση της Γραμματείας μοιράστηκε σε εργαζόμενους της ΒΙ.ΠΕ.

 

Οι «κατηγουρούμενοι», Κώστας Βλαχούτσος, μέλος της Διοίκησης του ΕΚΒ, Θανάσης Βογιατζής, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ και ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Απ. Νάνος, παρέδωσαν υπόμνημα προς το Πταισματοδικείο Βόλου με το οποίο απορρίπτουν τις  κατηγορίες.
Στη σημερινή κινητοποίηση και εκ μέρους των σωματείων ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, τόνισε τα εξής:
«Είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα περάσουν. Ζητάμε άμεσα να αρθούν όλες οι κατηγορίες και να πάψει η όποια ποινική δίωξη απέναντι σε συνδικαλιστικά στελέχη και σε άλλους αγωνιστές. Να δηλώσουμε στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω, ότι η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων δεν θα περάσει. Η «μεταμνημονιακή» εποχή που βαυκαλίζεται η κυβέρνηση εφαρμόζεται σήμερα με την τήρηση όλων των μνημονιακών νόμων του προηγούμενου διαστήματος. Ήταν απαίτηση των τραπεζών η τροπολογία Κοντονή τον Δεκέμβριο του 2017 με το «ιδιώνυμο» που έφερε στη βουλή και με την οποία ποινικοποιούσε τους αγώνες, την αλληλεγγύη των εργαζομένων για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας. Είναι απαίτηση των αφεντικών της, δηλαδή των βιομηχάνων, των εφοπλιστών η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων. Δηλώνουμε και σήμερα ότι αυτές τους οι ενέργειες μας ατσαλώνουν περισσότερο και καλούμε τους εργαζόμενους, συσπειρωμένους στα συνδικάτα τους να παλέψουν απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το