Τοπικά

Διαμαρτυρία σωματείων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Tην Τετάρτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας έξι σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που θα συζητείται επερώτηση για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ. Τα Δ.Σ. των σωματείων που υπογράφουν αυτό το κείμενο καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, «συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις ενάντια στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ζωής και υγείας του λαού του Βόλου».

Όπως τονίζουν: Οι πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της καύσης σκουπιδιών, η στάση της Περιφέρειας, της δημοτικής αρχής Βόλου, καθώς και της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει στην ίδια ρότα με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Το μπαλάκι ευθυνών, η επίκληση της «νομιμότητας», η αδιαφορία για την έντονη μυρωδιά πλαστικού στην ατμόσφαιρα της πόλης εδώ και μήνες, είναι πλευρές της κοινής στάσης όλων τους, της κοροϊδίας και του εμπαιγμού του λαού του Βόλου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη για το μονοπώλιο της LaFarge-Holcim.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχει το δικό της σοβαρό μερίδιο στην πολιτική των προνομιακών ρυθμίσεων υπέρ της θανατηφόρας καύσης. Ενώ κρύβεται πίσω από το παραμύθι περί «αναρμοδιότητας», με αποφάσεις της πλειοψηφίας έδωσε όλες τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για να προχωρήσει το έγκλημα. Επί της ουσίας και σε συνεργασία με όλες τις κυβερνήσεις έχει συνδιαμορφώσει, με βάση τις αρμοδιότητες που έχει, το νομικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στην ΑΓΕΤ να μετατρέπει το Βόλο σε θάλαμο επικίνδυνων ρύπων και αερίων.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα εκφράσουμε για άλλη μια φορά την απαίτηση των χιλιάδων Βολιωτών που εκφράστηκε στα μεγάλα συλλαλητήρια της πόλης μας, για να σταματήσει η καύση σκουπιδιών (όπως και αν τα ονομάσουν) και πετ – κοκ στην ΑΓΕΤ, να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) ώστε να απαγορευτεί αυτή η καύση, για να σταματήσει κάθε σχέδιο δημιουργίας εργοστασίων παραγωγής SRF στην περιοχή μας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»

Σωματείο Καθαριστριών-στών Μαγνησίας

Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας

Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας

Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας΅

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το