Τοπικά

Διαμαρτυρία “γεμάτη χρώματα” από εικαστικούς στον Βόλο

 

Με χρώματα και ανακυκλώσιμα υλικά διαμαρτυρήθηκαν χθες το πρωί στην παραλία του Βόλου, στο Πανεπιστήμιο, εικαστικοί, εκπαιδευτικοί καλλιτεχνικών μαθημάτων, για την «έξωση» των εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών από τα Λύκεια.


Όπως ανέφερε η κ. Ελπινίκη Καμόσου, εικαστικός, εκπαιδευτικός καλλιτεχνικών μαθημάτων στη Β’Βάθμια και αντιπρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου, «αποφασίσαμε να διαμαρτυρηθούμε για ένα θέμα που έχει προκύψει πριν 3 χρόνια που είναι η «έξωση» των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο. Κινηθήκαμε νομικά κι έχουμε δικαιωθεί με απόφαση του ΣτΕ εδώ κι έναν χρόνο, την οποία ωστόσο, αρνείται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας. Αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε με μαθητές και γονείς και να διαμορφώσουμε με ανακυκλώσιμα υλικά έναν κόσμο και ένα σχολείο όπως τον θέλουμε, έναν κόσμο και ένα σχολείο με τέχνη, με έκφραση, με πολιτισμό».
Η κ. Καμόσου υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας επικαλείται την άποψη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής που συμβουλεύει τον ψηφιακό γραμματισμό ως πιο σημαντικό στοιχείο της εκπαίδευσης στο Λύκειο κάτι που όπως είπε «δεν συνάδει με το πρόγραμμα της Ευρώπης που προάγει το STEAM όπου σε εμάς οι τέχνες υπάρχουν».
Διευκρίνισε ότι δεν υπήρχαν οργανικές θέσεις στο Λύκειο, αλλά οι καθηγητές καλλιτεχνικών συμπλήρωναν θέσεις, προσθέτοντας πως τα παιδιά με την απουσία των καλλιτεχνικών από τα Λύκεια, αναγκάζονται να κάνουν φροντιστήρια για τις πανελλαδικές για μαθήματα που απαιτούν ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο.
Να σημειωθεί πως σχεδιάζεται την προσεχή εβδομάδα κι άλλη κινητοποίηση στον Βόλο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το